Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Panik Atak Kontrolsüz Korku Ve Endişenin Mücadelesidir”

Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Hasbek, panik atağın kontrolsüz korku ve endişenin mücadelesiyle ortaya çıktığını belirterek hastalık ve hastalıkla baş etme yöntemlerini anlattı

Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri

Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Hasbek, panik bozuklukla ilgili bilgiler verdi.

“PANİK ATAK YOĞUN KORKU VE ENDİŞE DURUMU İÇERİR”

Özel Fuar Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ekrem Hasbek, panik atağı gerçek bir tehlike olmadığı halde aniden ortaya çıkan yoğun korku ve endişe durumları olarak tanımladı. Dr. Hasbek, “Panik atak, birçok fiziksel belirtiyle birlikte gelerek bireyleri rahatsız edebilir. Panik ataklar, terleme, hızlı nefes alıp verme, nefes yetmiyormuş gibi hissetme, kalp atışlarının hızlanması, titreme, baş ağrısı gibi çeşitli fiziksel belirtilerle kendini gösterir. Bu durum, genellikle bireyin kontrolünü kaybedeceği, çıldıracak ya da kalp krizi geçireceği düşüncesine neden olarak büyük bir korkuya kapılmasına yol açabilir.” ifadelerine yer verdi.

“DUYGU VE DÜŞÜNCEYİ KONTROL ALTINA ALMAK İYİ BİR STRATEJİDİR”

Panik atakların yoğunluğunu ve yaşam üzerindeki etkilerini azaltmanın önemine vurgu yapan Dr. Hasbek, sözlerini şöyle tamamladı: “Panik atakta duyguların ve düşüncelerin farkına varıp kontrol altına almak bu süreçte etkili bir stratejidir. Panik atak sırasında bedenin bir tehlike altında olduğunu düşündüğünü ancak gerçekte bir tehdit olmadığını ifade ederek, bu durumu yanlış bir alarm olarak değerlendirmesi anlamına gelir. Bedenin verdiği semptomlara odaklanmak yerine, bu semptomlara yüklenen anlamları yeniden yapılandırmak uzun vadede rahatlamaya yardımcı olur. Panik atak sırasında yaşanan fiziksel belirtiler bedenin yanlış bir alarm verdiğini anlamak için çaba sarf etmenin önemine işaret eder. Panik ataklarla baş etmek için nefes alışverişini kontrol etmek ve bedenin yanlış alarm verdiği gerçeğini hatırlamak gerekir. Hormonlar ve sinir sistemi aktivasyonunun normale dönmesi zaman alabileceğinden kabul etme ve panik ataklar bir süre sonra sona erecektir. Panik bozuklut yaşayanlar profesyonel yardım almalıdır. Panik atakların tekrarladığı, yoğun kaygı yaşandığı ve günlük işlevselliğin bozulduğu durumlarda bir ruh sağlığı uzmanına başvurulması gerekir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti