Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Partim isterse devam ederim” – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi (İGM)
“Partim isterse devam ederim”

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 2018 yılının son röportajını Kocatepe Gazetesi muhabirine verdi.
Burcu Aydın: 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine aday mısınız?
Salih Sel: Şu ana kadar adaylık müracaatım olmadı. Fakat partimin Milletvekilleri ve İl Başkanı ile görüşerek eğer benimle devam etmek isterlerse ben de kendilerine devam edebileceğimi belirttim.
Burcu Aydın: Peki zaman ilerliyor aday olup olmama durumunuz ne zaman netlik kazanır?
Salih Sel: Dediğim gibi ben irademi beyan ettim. Milletvekillerimize, Orman ve Su İşleri eski Bakanımıza ve partimizin İl Başkanına söyledim. Şayet partim benimle çalışmak isterse müracaatımı yapacağım. Henüz İlçe ve Belediye Başkan adayları netleşmedi. Onlar netleştikten sonra tahmin ederim ki 1-2 günlük süreçte Belediye Meclisi Üye adayları ile İl Genel Meclisi Üye adayları için süre tanınabilir diye düşünüyorum. O süreçte bizim durumumuz da inşallah netlik kazanacak.
Burcu Aydın: Partinizin ilgili ve yetkili isimleriyle yaptığınız görüşmeye karşı tavır ve cevap ne oldu?
Salih Sel: Telefonla görüştük. Şu anda bekliyorum. Şu ana kadar bir kanaat beyan edilmedi.
Burcu Aydın: İl Genel Meclisi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca süre gelen hizmetler ana hatlarıyla nelerdi?
Salih Sel: Bilindiği üzere 2009 yılından itibaren Mart ayı sonu itibariyle 10 yılımızı tamamlamış olacağız. Allah’a çok şükür alt yapı ile ilgili olarak istisnalar dışında hiçbir sorunumuz kalmadı. Tamamen sosyal donatılara yöneldik. Sayısı 50’nin üzerinde düğün salonu, 70’in üzerinde halı saha yaptık. Köy konakları, köy fırınları yaptık. Bütün köylerimizde otomatik klorlama tesislerimiz var. Sağlıklı su içiliyor. On yıllık süreçte 6 milyon metrekarenin üzerinde parke taşı yapmışız. Asfaltlama konusunda 4 bin kilometre üzerinde yol ağımız var. Bunun 3 bin kilometre üzerini asfaltla kapladık. Okullaşma konusunda çok iyi bir konumdayız. Afyon genelinde derslik başına düşen öğrenci sayımız 17’nin altına düştü.
Burcu Aydın: Yeni dönemde meclisi neler bekliyor? Göreve devam ederseniz tasarruflarınız neler olacak?
Salih Sel: Önümüzdeki dönem devam eder veya etmeyiz. Her zaman söylüyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin sözü ile ‘Hak şerleri hayr eyler. Zan etme ki ğayr eyler. Ârif ânı seyr eyler. Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler’ Biz bugüne kadar bunu prensip edindik. Bu doğrultuda çalıştık. Hem İl Genel Meclisi Üyelerimizle, hem İl Özel İdaresi çalışanlarımızla gayet uyumlu bir 5,5-6 yıllık bir süreç yaşadık. Önceki dönemin Genel Sekreteri ile sıkıntı yaşamıştık. Şu anda almış olduğumuz kararların hemen hepsi oybirliği ile alınıyor. Mecliste AK Parti’nin dışında MHP, İYİ Parti ve CHP’nin de üyeleri var. Afyon için hayırlısı olsun diyorum.
Burcu Aydın: İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisini 2019 yılında neler bekliyor? Eğer görev almak nasip olursa sizin önceliğiniz ne olacak?
Salih Sel: 2019 yılında İl Özel İdaresi olarak Sıcak Asfalt Plenti kurmak niyetindeyiz. Sıcak asfalt miktarını artırmayı planlıyoruz. Mümkün mertebe bundan sonra yapacağımız asfaltların tamamının sıcak olmasına gayret edeceğiz. Hemen hemen parke taşı döşeme ihtiyacı kalmadı gibi. Varsa da çok az düzeydedir. O yüzden parke taşı döşeme işine ayırdığımız miktarı azaltacağız. İçme suyu, kanalizasyon hatlarında ilave yerler açıldığında oralara da hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Dediğim gibi okullaşma konusunda oldukça iyi bir konumdayız. Bununla ilgili bir sıkıntımız yok. Sadece Afyon merkezde üç tane okulumuzda çift öğrenim vardı. Onunda inşaatlarına başlanıldı. İnşallah bu inşaatlar tamamlandığında Afyon genelinde ikili öğrenim gören hiçbir okulumuz kalmayacak.
Burcu Aydın: Kapatılan beldelerde yıl sonu itibariyle durum nedir?
Salih Sel: Kapatılan beldelerimiz vardı. Türkiye genelinde ve Afyon’da bazı beldelerimiz kapatılarak köyü dönüşmüşlerdi. Afyon’da 47 beldemiz kapanmıştı. İl Genel Meclisi üyelerimiz şunu söylüyorlar, ‘Bazı beldelerimiz keşke bizde kapatılsaydık da bizde bu kadar fazla hizmet alsaydık’ Biz gerçekten kapatılan beldelerimize daha fazla hizmet götürmeye gayret ettik. Oralarda da yıllardır içme suyu ve kanalizasyona el atılmamıştı. Eski beldelerde ihtiyaç duyulan içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerini tamamladık. Fazla miktarda parke taşı döşedik. Çiftçilerimizin gelirini arttırıcı şeyler yapmayı da planlıyoruz. Geçen yıl İhsaniye ilçemizde siyez buğdayı yetiştirildi. Bu ve benzeri lavanta üretimine destek vermeyi düşünüyoruz. Benzeri projeler yapmaya gayret edeceğiz.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti