Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pasaport uygulaması başarıyla yürütülüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Pasaport uygulaması başarıyla yürütülüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çayırbağ Hayvan Pazarı’ndaki pasaport okuma işleminin başarıyla yürütüldüğünü belirtti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Çayırbağ Hayvan Pazarı’nda pasaport okutma cihazının kurulduğunu, bu cihaz sayesinde önemli veriler elde ettiklerini belirtti. Arap, “İlimizde ilk olarak Çayırbağ Kasabasında bulunan hayvan pazarında hayvan sahiplerinin işlemlerini hızlandırma adına ilk olarak pasaport okuyucu sistemi kurularak faaliyete geçirilmiştir. İl Müdürlüğümüzce geliştirilen yazılım sayesinde yetiştiricilerimiz alım satımını yapacakları hayvanların gerek sağlık durumunu gerekse kimlik bilgilerine bir barkod okuyucu ile ulaşabilmektedir” dedi.
İŞ YÜKÜ AZALDI
Arap, şöyle devam etti:
“Bu sistem sayesinde hayvan alım satım hareketlerinde artış meydana gelmiş olup yetiştiricilerimiz elindeki pasaportları sisteme okutarak veteriner sağlık raporu alması gerekip gerekmediğini yada pasaport alıp almayacağı çok kısa sürede öğrenebilmektedir. Yine bu sistem sayesinde son iki hafta içerisinde veteriner sağlık raporu alan üretici sayısında iki katı bir artış meydana gelirken diğer İllerden yapılan nakil işlemlerinde ise yüzde 100’lük bir artış sağlanmıştır. Pasaport okuma sistemi sayesinde havyan pazarında yapılması gereken işlemler ve iş yükü yarı yarıya düşmüştür.Ayrıca çiftçilerimize yapılmak istenen duyurular bu sistemle anında yapılabilmektedir.. Hayvanın hastalıklı olup olmadığı tereddütlerini ortadan kaldırmıştır. Bu sistemde pasaportunu okutan vatandaşımız hayvanın nereden geldiği, yaş ve cins gibi bilgilerine 10 saniye gibi kısa bir sürede öğrenebilmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti