Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Patates üreticisi memnun”

“Patates üreticisi memnun”

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ve Türk Şeker A.Ş. tarafından patates alımının başladığını belirterek, “Çiftçilerimiz
bu durumdan oldukça memnun olduklarını ifade etmektedirler. İnşallah çiftçilerimizin emekleri karşılıksız kalmayacak ve kimse mağdur olmamış olacak” dedi

 

 

Afyonkarahisar’da üreticilerin patatesleri Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ve Türk Şeker Anonim Şirketi tarafından alınmaya başlanıldı.
“ÖNCE ÇİFTÇİLERLE
TOPLANTI
YAPILDI”
İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Afyonkarahisar’ın patates üretiminde Türkiye’de yaklaşık 530 bin ton üretimle 3. sırada yer aldığını ifade ederek, “Bu yıl çeşitli sebepler nedeniyle çiftçilerimiz üretmiş oldukları patatesin pazarlanmasında sorunlar yaşamaya başlamıştı. Yaşanan pazarlama sorunlarına yerinde ve zamanında çözüm bulmak amacıyla Valimiz Gökmen Çiçek başta olmak üzere Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın girişimleri sonucu Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli talimat vermiştir. Bakanlık Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım ve Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur Erdem’in katılımlarıyla ilimiz patates üreticileriyle toplantılar düzenlenildi. Bu toplantılarda ilimiz çiftçilerinin pazarlama ile ilgili sorunları dinlenerek çözüm önerileri tartışıldı. Düzenlenen toplantılar sonunda Bakanlığımıza bağlı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü fiyatlarını regüle etmek amacıyla ilimiz çiftçimizden patates alımına başladı.” dedi.
“İKİ KURUMUN
ALIMLARI SÜRÜYOR”
İl Müdürü İbrahim Acar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talimatları ile kurulan Türk Şeker A.Ş.’nin fiyatları regüle etme amacıyla patates alımına başladığını kaydederek, her iki kurum tarafından partiler halinde Dinar, Sandıklı, Çobanlar, İhsaniye ve merkeze bağlı Nuribey, Sülümenli beldeleri, Karaaslan Köyü ve patates üretimi yapılan diğer yerlerden alımların devam ettiğini bildirdi. Acar, “Çiftçilerimiz bu durumdan oldukça memnun olduklarını ifade etmektedirler. İnşallah çiftçilerimizin emekleri karşılıksız kalmayacak ve kimse mağdur olmamış olacak. Katkılarından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Aalbayrak’a, Sayın Valimiz Gökmen Çiçek, Türk Şeker A.Ş. Genel Müdürü Mücahit Alkan’a, Türk Şeker Tarım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz’e, Atatürk Orman Çiftliği Genel Müdürü Yener Yıldırım’a ve Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur Erdem’e çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Acar, sorunun çözümünde katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
>> Kocatepe Haber Merkezi