Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Paylaşım ve Yardımlaşma bu eserin içerisinde”

Kazım Özer İlkokulu 4-C
“Paylaşım ve Yardımlaşma bu eserin içerisinde”

Kazım Özer İlkokulu 4-C sınıfı öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sürdürdüğü “Değerler Hareketi” kapsamında hikayeler yazdı. Öğrencilerin yazdığı hikayeler“Minik Kalemler”adlı kitapta hayat buldu. Kazım Özer İlkokulu’nda yapılan Minik Kalemler kitabının tanıtımına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Okul Müdürü İbrahim Yıldırım, 4-C sınıf öğretmeni Ayşe Özer, sınıf öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı.
“ÇOK GÜZEL HİKAYELER ORTAYA ÇIKTI”
Kitapta çok güzel hikayelerin olduğunu söyleyen 4-C sınıf öğretmeni Ayşe Özer, “Çocuklarımıza fırsat verilince neler yapılabileceğini görmüş olduk. Onların hayal dünyalarından yola çıkarak özgün eserler oluştu.” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI
HİKAYELERİ KİTAPLAŞTIRDIK”
Hikayelerinkitaplaşma süreci hakkında bilgi veren Kazım Özer İlkokulu Müdürü İbrahim Yıldırım, “Öğrencilerimizin hazırladığı hikayeleri kitaplaştırdık. Bunları öğrencilerimize, velilerimize vereceğiz.” dedi.
“BİRÇOK PROJE YÜRÜTÜYORUZ”
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projeler ve çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Müdürlüğümüzce yürütülen birçok proje var. Ama özellikle en önemli diye değerlendirdiğimiz iki projenin altını çizmek istiyorum. Bunlardan birisi ‘Okuduğum Kitabın İçindeydim’ projesi. Okuma alışkanlığını kazandırma, anlama, yorumlama ve hatta bunu hikaye, roman, şiir yazarak esere dönüştürme projesi. Bir diğer projemiz ise özellikle değer yargılarımızı yitirdiğimiz son yıllarda çocuklarımıza, hem geçmiş kültürümüzün, hem medeniyetimizin, hem milli ve dini değerlerimizin kazandırılması açısından ‘Değerler Hareketi’ diye bir proje yürütüyoruz. Bu ‘Değerler Hareketi’ projesi de yaklaşık 5 yıldır müdürlüğümüz olarak yürüttüğümüz bir proje. İşte burada da bu kapsamda Kazım Özer İlkokulu 4-C Sınıfı Öğrencilerimiz, kardeşlik, milli birlik ve beraberlik hatta paylaşım ve yardımlaşma konusu da var bu eserin içerisinde. Çocuklarımız bir takım düşüncelerini fikirlerini yazıya dökerek hikayeortaya koymuşlar. Bu hikayeleri de bir bütünlük haline getirerek, birleştirerek kitap haline dönüştürmüşler. İnşallah ‘Minik Kalemler’ diye adlandırılan bu kitabı Kardeş Okulları Sülün İlkokulu ve diğer okullarımızla da paylaşmış olacaklar.” ifadelerini kullandı.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi