Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Peygamberimizin öğretmenlik yönü anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan
Peygamberimizin öğretmenlik yönü anlatıldı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterimi ve şiir dinletileri ile devam etti. Konferansın açılış konuşmasını ÖĞDER Afyonkarahisar Şube başkanı Mustafa Zengin yaptı.
Şube Başkanı Zengin, “Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Miladi 571 senesinde, 12 Rebiulevvel’de Mekke-i Mükerreme’de dünyayı teşrif ettiler. Peygamber Efendimizin dünyaya gelişi her yıl ülkemizde ve diğer İslam beldelerinde çeşitli programlarla kutlanmaktadır. Geçen Cuma günü ülkemizdeki bütün camilerde okunan hutbede Diyanet İşleri Başkanlığı, Hz. Muhammed’in insanlara kurtarıcı olarak, Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle; “Âlemlere rahmet olarak” dünyayı teşrif ettiği günü de kapsayan 17-24 Kasım tarihlerini Mevlid-i Nebi Haftası olarak ilan etti. Bizler Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezi ve Şubesi olarak Hz. Peygamberimizin öğretmenlik yönünü incelemek eğitim metodundan yeni çağımıza göre sonuçlar çıkarabilmek salih nesillerin yetişmesi için onun rehberliğinden istifade etmek amacıyla Türkiye genelinde konferanslar zinciri tertip ettik. İnşaallah faydalı oluruz.” dedi.
Daha sonra konuşan emekli Müftü Yardımcısı İlahiyatçı Vaiz Galip Kolcu ise, “Hz. Peygamber beni Rabbim eğitti. Peki nasıl eğitmiş? Hayatta çekmediği çile yok. Eğitim işte bu. İnsan eğitimi bu. İnsan çile çekmeden problemleri çözmeden tahammül etmeden sıkıntıya dara düşmeden eğitilmiş olmaz. İnsanı yetiştiren insanı eğiten çiledir. İnsanı insan yapan problemleri göğüslemek dünyevi menfaat beklemeksizin sabretmek. Hz. Peygamberimiz bu çileleri çekmek istemeyebilirdi. Ne teklifler yapıldı. Mal , makam en güzel kadınlarla evlendirelim. Ama Hz. Peygamber onların dünyevi teklifleri karsısında o çile çekmeyi seçti. Güneşi sağ eline verseniz ayıda sol elime verseniz ben davamdan vazgeçmem dedi.” ifadelerini kullandı.