Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PMYO inşaatıında aralıksız çalışma – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
PMYO inşaatıında aralıksız çalışma

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na verilen söz doğrultusunda Temmuz ayı sonunda açılışı planlanan yeni PMYO için Çevre yolu yanındaki arazide çalışmalar hızla devam ediyor. Şantiye Şefi Sezgin Çakır, ellerinden geldiği ölçüde hızla ilerlediklerini Mayıs ayı sonunda okul inşaatının kendisini iyice göstereceğini söyledi

Alt yapıya baharda başlanacak
Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) inşaatında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Şantiye Şefi Sezgin Çakır, şantiyenin 9 blokton oluştuğunu söyledi. Çakır, toplam 9 adet bloğun; Derslik blokları, sosyal alanlar kütüphane, yemekhane, idari bina, konferans salonu, spor salonu ve üç bloktan oluşan yurt binası imalatlarının devam ettiğini belirtti. Kaba inşaat olarak sadece konferans salonu ile spor salonu ile çalışmanın devam ettiğini kaydeden Şantiye Şefi Çakır, diğer bölümlerin kaba inşaatlarının tamamlandığını dile getirdi. 500 Kişilik PMYO inşaatında derslik iç sıralarını tamamlandıklarını, çatının kapatılacağını aktaran Şantiye Şefi Sezgin Çakır; “Diğer bölümlerde ahşap çatı imalatları devam ediyor.Yaptığımız katların duvarlarını bitirdik. İçeri kısımda mekanik ve elektrik tesisatımızla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bundan sonra da bahar mevsimini bekliyoruz. Alt yapıya gireceğiz. Alt yapı çalışmasının akabinde çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek. Çünkü spor sahalarımız oldukça fazla. Pentatlon sahası, basketbol sahaları, tenis sahaları, büyük bir futbol sahası var. Bunların yapımı tamamlanacak. İnşallah bu yıl Temmuz ayı sonunda işi teslim edeceğiz.” dedi.
Yapı bahara kendini gösterecek
PMYO inşaatında fiziki gerçekleşmenin sahada yapılan işe bakıldığında yüzde 40, Toplu Konut İdaresi’nin pursantaj oranına göre yüzde 25 civarında olduğunu aktaran Şantiye Şefi Sezgin Çakır, yüzde 25’in yapılan imalatlara paranın bölünmüş hali anlamına geldiğini açıkladı. Bu bağlamda fiziki gerçekleşmenin yüzde 40, nakdi gerçekleşmenin yüzde 25 oranında seyrettiğini ifade eden Çakır şunları söyledi: “Elimizden geldiği ölçüde tüm imalat ve çalışmalarımızı hızla gerçekleştiriyoruz. Şantiyemiz de yaklaşık olarak şu anda 150 civarında elemanımız çalışıyor. Çalışmalarımız içerisinde elektrik, mekanik olmak üzere ince ve kaba olarak tabir edilen işlerde söz konusudur. Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’na verilen söz doğrultusunda inşallah Temmuz ayı sonunda açılış yapılacak. Bir aksilik olacağını zannetmiyorum. Bu zamana kadar ki mevsim şartlarına göre iyi bir ilerleme kaydettik. Bundan sonra aksilik olsa olsa Şuba ayı sonuna kadar olur. Bu süretçe harçlı imalatları yapamayız ama elektrik, mekanik veya demir imalatlarımız devam ediyor. Temmuz ayı sonuna kadar yetiştireceğimizi umuyorum. İnşallah baharda PMYO inşaatı daha farklı görülecek. O zaman çevre düzenlemesine girdiğimiz de bahçe duvarı ve diğer çalışmalarla yapı daha farklı şekilde ortaya çıkacak. Tahmin ediyorum Mayıs ayı sonunda iyice şekillenecek.” (Kocatepe)