Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis Haftası’nda anlamlı açılış; Şehit Emniyet Müdürü Er’in ismi kütaphanede ölümsüzleşti

“Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesi

“Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesi kapsamında Özel Harekâtın ilk şehit Emniyet Müdürü Ali Er’in ismi TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlenen kütüphanede yaşayacak

 

“Yaşayan Şehit Kütüphaneleri” projesi kapsamında TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde Özel Harekâtın ilk şehit Emniyet Müdürü Ali Er’in ismi verilen okul kütaphanesi törenle hizmete açıldı.
ŞEHİT OĞULLAR
BABALARININ İZİNDEN GİTTİ
Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği tarafından Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Özel Harekâtın ilk şehit Emniyet Müdürü Ali Er anısına TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde oluşturulan kütüphanenin açılışını Vali Gökmen Çiçek yaptı. Dernek Afyonkarahisar’da 16. kütüphanesini açtı. 2021 yılında açılan ilk kütüphane olan Şehit Ali Er Kütüphanesi, TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’nde hizmet verecek. Şehit Ali Er, 1992 yılında Hakkâri Özel Hareket Şube Müdürü olarak Van’dan Hakkâri’ye giderken, Başkale İlçesi’ndeki Güzeldere Geçidi’nde PKK’lı teröristlerin pususunda şehit düşmüştü. Şehir Ali Er’in, üç oğlu babalarının izinden gitti. Er’in oğulları Eraslan Er Özel Harekâttan Sorumlu Ankara İl Emniyet Müdürü, Volkan Er Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Erkurt Er Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.
ŞEHİT ER’İN HAYATI KİTAPLAŞTIRILMALI
TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Kemal Çekiç ve Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Koordinatörü Hilal Kalafat’ın konuşmalarının ardından açılışın son konuşmasını Vali Gökmen Çiçek yaptı. Vali Çiçek, şehit Ali Er’in hayatının kitaplaştırılması gerektiğini söyleyerek, “Son kurşununa kadar bizler için savaşan kahraman şehidimiz için ne yapsak az kalır. Keşke şehit Ali Er’in hayatını anlatan bir kitap yazabilsek ve bu kahramanlık ders olup okutula bilse. Biz şehitlerimiz ölünce şehadet şerbeti içti diyoruz. Dünyada ölüme şerbet diyen hiçbir millet yoktur. Bir tek bizler ölüme böyle gidiyoruz ve şehadet şerbeti diyoruz. Bizlerde aslında bir şehit yakınıyız. Çünkü bu şehitlerimiz ailesi için, yakınları için kendini korurken aynı zamanda bizler bu ülkede rahatça yaşayabilelim, huzurla uyuyabilelim diye de şehit düşüyorlar. Allah bizleri şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Şehitlerimiz bu ülkenin her karışında anılmalıdır. İnşallah Ali Er’in ismi Afyonkarahisar’da yaşayacak. Ali Er’in hayatının Afyonkarahisar’da kitaplaştırılmasını istiyorum. Bizler için bir rol modeldir, bizim gönlümüzde kahramandır. Şehitlerimizin adını yaşatan ve böylesine anlamlı bir proje ile Afyonkarahisar’da 16. Kütüphanesini açan Tüm Şehit Çocukları Derneği’ne de teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz hem şehrimize hem okulumuza hayırlı olsun.”dedi.
AÇILIŞ KURDELESİNİ
PROTOKOL ÜYELERİ KESTİ
Konuşmaların ardından şehit Ali Er’in ailesine ve kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere plaketleri takdim edildi. Plaket töreni sonrası Vali Gökmen Çiçek ve protokol açılış kurdelesini keserek, kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine sundu. Törene; Vali Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, şehit Ali Er’in oğlu Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erarslan Er, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Emre Öztürk, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Koordinatörü Hilal Kalafat ve Meltem Kaya, kurum müdürleri, dernek gönüllüleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. >> Burak AYDIN’ın Haberi