Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Polis okulu alanına Emniyet binası yapılacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Polis okulu alanına Emniyet binası yapılacak

Belediye Meclis toplantısında Özel Park Hastanesi’nin arkasında kalan PMYO alanının Emniyet Müdürlüğü’ne hizmet binası yapılması için resmi kurum alanına dönüştürülmesini uygun gören İmar Bayındırlık komisyonu raporu kabul edildi

SÖZLEŞMELİ MİMAR ÇALIŞACAK
Belediye ihtiyacına binaen bir sözleşmeli mimar çalıştırılması telifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şantiye tecrübesi olan, referanslarının sağlam olduğunu söylediği Mimar İsmail Emet’in ek ücretlerle birlikte toplam 2 bin 800 TL ile görev yapacağını söyledi. Belediye hizmetlerinde kullanmak üzere 7 adet kamyonet, 3 adet minibüs, bir adet midibüs, bir adet binek otomobil alınması hakkında teklif okunduğu gibi kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce ihtiyaç fazlası olarak ayrılan otobüslerden 3 adedinin satın alınması teklifi kabul edildi.
BELEDİYE ÜNİVERSİTE’YE ARAÇ BAĞIŞLAYACAK
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İstanbul Belediyesi tarafından kullanılmayan üç adet aracın AKÜ’de Konservatuar ve Veterinerlik Fakültesi gibi kampus içindeki uzak mesafelerde kullanılacağını, toplu taşıtların üniversite kapısına kadar gittiğini söyledi. Çoban; “Öğretim üyelerinden, üniversite çalışanlarına ve öğrencilere kadar üniversite içindeki uzak mesafeler sıkıntı oluşturuyordu. Bunları üniversite için alıp bağışlayacağız. Peki, Sayın Başkan üniversite kendisi bu araçları alamıyor mu sorusu akla gelebilir. Üniversitemizin bütçelerinde bunu ödeyebilecekleri bir kalemleri yok. KDV’si dâhil toplam 12 bin TL civarında çok cüzi bir rakama mal oluyor. Bunu yapamadıklarından biz bu araçları alarak üniversitemize teslim edeceğiz. Üniversitemiz araçları yerleşke içindeki taşımada kullanacak. İstanbul Belediyesi bu araçları hizmetten çıkarmış ama tüm kaporta bakımları, boyası her şeyi a’dan z’ye yapılmış teslimatı yapılıyor.” dedi.
HIZ KESİCİ KONULACAK
YERLER BELİRLENDİ
Şehir içi trafikle ilgili taleplerden oluşan yedi madde görüşülmesi için Trafik komisyonuna gönderildi. Gündemin 23’ncü maddesinden 34’ncü maddesine kadar olan maddeler İmar ve Bayındırlık komisyonlarına gönderildi. 11, 23’ncü ve 24’ncü maddeler ise beş dakikalık aradan sonra ikinci oturumda görüşüldü. Kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlardan gelen hız kesici, durak yeri trafik levhası ve trafik ile ilgili talepler ışığında; İmaret camii ve hamamı çevresine, Sanat Okulu arkasına, eski yoğurt pazarı inişine birer hız kesici konulması uygun görüldü. Adliye taksi durağına kapalı durak yapılmasını uygun gören, Fevzi Çakmak Yetiştirme Yurdu’nun bulunduğu yola bir adet hız kesici, Karakatip, Yeni mahalleye birer hız kesici konulmasına karar verildi. Gazi Mahallesi Fatih İlkokulu önüne, Sahipata mahallesi Posta İşletme Merkezi önüne park yapılmaz levhası, Hürriyet İlkokulu önüne kent ormanına gider levhalarının konulmasını uygun gören Trafik Komisyonu raporu kabul edildi.
KONUT İÇİ KENTSEL ÇALIŞMA YAPILACAK
Çetinkaya Mahallesinde Şahitler Kayası karşısındaki üniversite alanında kalan bölgenin bir kısmında modern şehircilik ilkeleri doğrultusunda yeniden imar planı yapılması yönündeki talebin mülkiyet sahipleri ile üniversite yetkilileri arasında yapılacak görüşmeler sonucu AKÜ Senato kararı doğrultusunda tahsisi yapılacak protokolle kaldırılmasını uygun gören karar kabul edildi. Yoğunluklu olarak konut içi kentsel çalışma alanı olarak planlanıyor. Hasan Karaağaç Mahalle Muhtarı ve Mahalle sakinlerinin kat ve emsal artırılması isteği için imar plan değişikliği yapılması plan bütünlüğünü etkileyeceği gerekçesiyle uygun görülmedi. Çetinkaya (Osmangazi ve Yeşilyurt) Mahallesinde ortak bir alanda fırın yeri belirlenmesi için imar plan değişikliği yapılması ile Kanlıca Mahallesinde Muhtarlık Odası ve fırın yeri belirlenmesi için imar plan değişikliği yapılması taleplerinin daha önce belirlenen yerlerde yapılmasını uygun gören komisyon kararı oybirliği ile kabul edildi.
BİR MAHALLE FIRINI
240 BİN TL’YE MAL OLUYOR
Türkiye’de en fazla mahalle fırının Afyonkarahisar’da yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir fırının 240 bin TL’ye mal olduğunu söyledi. Çoban, verdikleri sözü tuttuklarını ifade etti. Erenler köyü, Çoraklık mevkii, 31 pafta, 1571 parselin bulunduğu bölgede yeniden imar plan değişikliği yapılmasını uygun görmeyen komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Deper köyü, 4/2 Pafta, 4478, 4479, 4480, 4481, 4482, 4483, 4484, 4485 ve 4486 parsel numaralı gayrimenkullerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi Belediye teknik elemanlarınca yapılacak detaylı inceleme sonucu konu tekrar meclis gündemine gelecek. Örnekevler Mahallesi, 19L-4A, 19L-4D Pafta, 854 Ada, 66 Nolu Parselin emsal değeri sabit kalmak şartıyla (KAKS) değeri korunarak 6 kata çıkarılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Örnekevler Mahallesi, 19L-4A, Î9L-4D Pafta, 854 Ada, 63 ve 64-Nolu parsellerin emsal sabit kalmak şartıyla 4 kata çıkarılmasını uygun gören rapor kabul edildi.
“ALANIN TOKİ’YE
VERİLECEĞİ HİKÂYE”
Hamidiye Mahallesi, 20J-1C pafta 288 ada 23 nolu mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan parselin imar plan değişikliği yapılarak Polis Okulu’ndan resmi kurum alanına dönüştürülmesini uygun gören rapor kabul edildi. Özel Park Hastanesi’nin arkasında kalan PMYO alanının Emniyet Müdürlüğü’ne hizmet binası yapılması için resmi kurum alanına dönüştürülmesini uygun gören rapor kabul edildi. Çoban, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Emniyet Müdürlüğünü bu alana taşımak istediğini söyledi. Çoban; “Vatandaş bu alanın TOKİ’ye verileceğini de söylüyor. Bu söylentiler hikâye.” dedi.
RAPORLAR OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Mülkiyeti Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait gayrimenkullerden tapu siciline sehven terkin edilen taşınmazların Medeni Kanunun hükümleri çerçevesinde tapu sicilinden terkinin yapılıp yapılamayacağı hususunda Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi okunduğu şekli ile kabul edildi. Burmalı Mahallesinde bulunan 584 ada 32 ve33 numaralı parsellerin mahalle fırını yapılmak üzere satın alınması hakkındaki teklif okunduğu şekli ile kabul edildi. Toplantıya mazereti nedeniyle katılmayan üyeler izinli sayıldılar. Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantısı 02 Aralık Pazartesi akşamı saat 18.30’da yapılacak. (Kocatepe Haber Merkezi)