Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Posterlerdeki adaletsizlik tepki çekti. Ben rakiplerimin hakkını da koruyacağım”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
“Posterlerdeki adaletsizlik tepki çekti. Ben rakiplerimin hakkını da koruyacağım”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık basın toplantısına İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan, İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, çok sayıda parti üyesi katıldı.
“BİZ DEVLETİN DEDİĞİNİ YAPTIK”
Hayatını kaybeden “Ozan Arif”e başsağlığı dileyen ve poster kapatma meselesi ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, kendilerinin söylenen neyse onu yaptıklarını söyledi. Süreci anlatan Başkan İnkaya, “Daha önce Sayın Valimiz ile tüm partilerin il başkanlarının da olduğu bir toplantı yaptık. Uyulması gereken konuları bizlere bir brifing ile naklettiler. Daha sonra 15 Şubat tarihinde Emniyet’ten kolluk güçleri gelerek bizlere; ‘bunların kaldırılması gerekiyor, bunları kaldırır mısınız’ dediler. Biz de ‘Devletimizi severiz, kanunlara uyarız, derhal kaldıracağız’ dedik. O anda ‘kamufle etsek yani kapatsak daha iyi olur mu’ dedik. ‘Tabi daha iyi olur bir sürü zahmetten de kurtulursunuz’ dediler. Biz bunları kapatma, kamufle etme yoluna gittik. İşte olay bundan sonra başladı. Mutlaka taraftarlarımız, bizi sevenler, sayanlar ne anladılar nasıl düşündüler bunlar kamuoyunda çok konuşuluyor. Biz onların tarafından değiliz. Bizi en çok ilgilendiren ‘O gün miting var bunların kapatılması’ anlaşıldı. Halbuki miting değil bir açılıştı. Yaklaşık 118 tesisin açılışıydı. Biz de 118 tesis açılıyor diye ‘kapatalım bari’ dedik. Halbuki mitinglerde kapatılması gerekiyormuş. Bunu da daha sonra öğrendik. Daha sonra bize en çok dokunan da Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili’nin işte bir ne diyelim iftira ya da bühtandır sözleri bizi çok rahatsız etti. Biz kimseye ne iftira attık, ne de bir söz söyledik. Biz kanunlara, yasalara uyulması gerekenlere uyduk. Şu anda da Afyonkarahisarımız sokaklarında Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin afişlerini görebilirsiniz. Ama bizim birkaç afişimizin yüzleri kapatıldı. Hiç kimseyi kınamıyoruz. Ama ne olurdu bizim afişimiz de olsaydı. Biz tamamen halkın inisiyatifine bıraktık. Halk her şeyi görüyor değerlendiriyor.” dedi.
“KENDİ HAKKIMDAN ÖNCE
RAKİPLERİMİN HAKKINI KORUYACAĞIM”
Poster kapatma meselesi hakkında yaptığı yorumun ardından Belediye başkanı seçilmesinin ardından böyle durumlarda kendi hakkından önce rakiplerinin hakkını koruyacağının sözünü veren İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, “Allah hiçbir adayımıza, siyasi faaliyet içinde olan arkadaşımızın ayağına taş değdirmesin. Kazanan Afyonkarahisarımız olsun. Değerli Başkanımız konuya değindi. Biz ilk andan itibaren, gerek bizi sevenleri, partililerimizi, hemşehrilerimizi, herkesi hep sükunete davet ettik. Yasalara uyacağımızı, uymak zorunda olduğumuzu, bu yasalar bizi doğru yaşamamız için konulduğunu hep ifade ettik. Tabi bunun yanında adalet meselesini gündeme getirdik. Diğer iki adayın da aynı adalet terazisiyle tartılması gerekliliğini, sürekli olarak vurguladık. Vatandaşımızın oradaki bence en büyük infiali, ertesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’a gelecekti. O arada bizim afişlerimizin kapatılmasıyla uğraşılırken, afişlerimizin indirilmesi talep edilirken bizim bütün insanlarımız, bizi sevenler bu işlerle uğraşırken diğer tarafta başka adayların afişlerinin hem de aynı cadde üzerinde başında hiçbir güvenlik görevlisi de yok, hiçbir araçta yok, ciddi manada rahat bir şekilde orada asılı olarak durması vatandaşta infiale yol açmış. Vatandaş bunu çifte standart olarak değerlendirmiş. Zaten hassas seçim sürecinden geçiyoruz. Halbuki böyle gergin aşamalarda Sayın Valimizin başkanlığında üç aday bir araya gelebiliriz. Bir centilmenlik buluşması yapabiliriz. Biz bu memleketin çocuklarıyız ve bu memlekete hizmet etmek için bu yollara düşmüşüz. Ama geçti, abartmanın bir manası yok. Bu konuyu kaşıyıp Türkiye gündeminde tutmanın da bir manası yok. Afyonkarahisarımız adaletiyle, sevgisiyle, muhabbetiyle, güzel geçecek ve gerçekten sandığın konuşacağı bir seçim olsun. O şekilde yansısın Türkiye gündemine. Ama şunun sözünü veriyorum, kamuoyu önünde de net bir şekilde söylüyorum, unutulmasın diye de kayda düşüyorum; ‘Allah nasip ederse belediye başkanlığını alacağız inşallah. Bu millete hizmet edeceğiz. Belediye başkanı olduğumuzda o güçlü pozisyonu yakaladığımızda, böyle olaylar yaşandığında emin olun ki kendi hakkımızdan daha çok rakiplerimizin haklarını koruyacağımızdan bu milletin emin olması lazım. Tekrar tekrar söylüyorum, bu siyasi gücü kullanmaya başladığım zaman, emin olsunlar ki kendi hakkımdan önce rakiplerimin hakkını koruyacağım.” ifadesine yer verdi.
“PERSONELLERİMİZ SİZİ KARŞILAYACAK VE ÇÖZÜM İÇİN SİZE EŞLİK EDECEKLER”
Belediye yönetiminde “Hoş Geldin Masası” projesiyle vatandaşlara hizmet doğrultusunda birebir eşlik edeceklerini söyleyen Koçak, “Belediyemize her gelen vatandaşımız, Hoş Geldin Masası’nda güler yüzle karşılanacak. Hizmet talebi doğrultusunda belediyemize geldiğinizde, sizlere en iyi hizmeti vermek için orada bulunan personellerimiz sizi karşılayacak ve çözüm için size eşlik edecekler. Personellerimiz sadece belediye hizmetleri ile ilgili değil, diğer kamu kurumları ile olan ilişkilerinizde de size yol gösterecekler. Yaşlı ve engellilerimizin yanında onlarla daima ilgilenen görevlilerimiz olacak. Girişten çıkışa kadar vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmayacaklar.” şeklinde konuştu.
“AMELE PAZARI OLMAYACAK,
İŞÇİLER SOĞUKTA BEKLEMEYECEK”
İşçi-İşveren Buluşma Merkezi kurarak işçiler ile işverenleri buluşturacağını, her sabah sıcak çorba ve çay hizmeti sunacaklarını aktaran Koçak, “Günlük işlerle geçimini sağlayan emekçi kardeşlerimiz açta açıkta kalmayacak. Onlara modern, huzurlu, kapalı bir mekan yapacağız. İkram olarak sabahları sıcak çorba içecekler. Gün boyu sıcak çayları olacak. Emeğe saygı göstereceğiz. İşçi kardeşlerimizin içerisinde kafeteryası, televizyonu, interneti bulunan sosyal bir mekanları olacak. Çorba, çay ve internet ücretsiz olacak. Merkezimizin öyle amele pazarı gibi bir isim de olmayacak.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR’DA
YAKLAŞIK 25 BİN ENGELLİ VAR”
Engelli bireyler için özel olarak hazırlanan Engelsiz Yaşam Projesi ile eğitimden, sağlığa, mesleki gelişimden, rehabilitasyona kadar birçok alanda hizmet vereceklerinin altını çizen Koçak, Afyonkarahisar’da engel çeşitliliği farklı olarak yaklaşık 25 bin engelli olduğunu belirtti. Koçak; “Engelli vatandaşlarımız için Modern Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak, eğitimden, spora, sağlıktan, rehabilitasyona, barınmadan mesleki gelişime kadar birçok hizmetin verileceği bir kampüs kuracağız. Farklı bölümlerde farklı engel çeşitlerine hizmet verilecek. Bedensel, duyma, işitme ve zihinsel engelliler; engelsiz yaşama alanına kavuşacaklar. Tiyatro, konser, seminer gibi etkinlikler için çok amaçlı salon, sergi alanları, kütüphane, yemekhane, kafeteryanın yanında, mesleki eğitim, beceri eğitimleri, bilgisayar odaları, derslikler ve sosyal beceri alanlarını da bünyesinde bulunduracak. Sağlık ve rehabilitasyon hizmetleri kapsamında hidroterapi, fizyoterapi, hipoterapi bölümleri ile tahlil, müdahale ve gözlem odaları bulunacak. Engelli spor takımları kurulacak ve liglere girilecek.”diye konuştu.
MOR-BEYAZ SAĞLIK
MERKEZLERİ KURULACAK
Mor-Beyaz’ın milli renk olduğunu söyleyen Koçak, insanların hastane modelini renkler üzerine kurduğunu Kırmızı Hastane, Mavi Hastane olarak örneklendirirken kendi merkezlerinin de ismini Mor-Beyaz Sağlık Merkez olacağını ifade etti. Koçak,“İhtiyaç olan bölgelere Mor Beyaz Sağlık Merkezleri kuracağız. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet vereceğiz. Merkezimizin içinde Çocuk Hastalıkları Polikliniği, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Fizik Tedavi Merkezi, Kanser Tarama Merkezi, Göz Polikliniği, Tıbbi Tahliller Laboratuvarı, Diyetisyenlik hizmetleri, Aile Danışma Merkezi, Psikolog, Evde Bakım ve Evde Sağlık Merkezi, Çağrı Merkezi, Halk Eczanesi, Koruyucu Hekimlik Uygulamaları, Engelliler Koordinasyon Merkezi ve hatta Ozon Tedavi Merkezi bulunacak. Belirli periyotlarla genel sağlık taramaları yapacağız. Belirli hastalıklarla ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Açacağımız sağlık merkezleri ile tüm yerel yönetimlere örnek olacağız.” dedi.
“ALO SAĞLIK HATTI İLE VATANDAŞLARIMIZ BİZE İHTİYAÇ ANINDA ULAŞABİLECEKLER”
Alo Sağlık Hattı kuracaklarını belirten Koçak,“Belediye bünyesinde oluşturacağımız Beyaz Masa ve Ankara’da kuracağımız Afyonkarahisar Evi koordinasyonunda vereceğimiz sağlık danışma hizmeti ile Türkiye’nin neresinde olursa olsun hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Ankara’da sağlık hizmetleri, doktor ve hastane tavsiyesi, sağlık konusunda yol gösterme, randevu koordinasyonu, kan bağışı gibi konularda hizmet verecek olan bir sağlık hattı oluşturacağız. Hastalarımız bize ihtiyaç duydukları anda ulaşabilecekler.” ifadesine yer verdi.
YAŞLI BAKIM VE ENGELLİ
KOORDİNASYON
MERKEZİ KURACAĞIZ
Yaşlılara sağlıkla ilgili konularda her anulaşımsağlayacaklarını aktaran Koçak, “Yaşlı Bakım ve Engelli Koordinasyon Merkezi ile yaşlı bireylerin evlerine kurulacak sistemler, acil durum butonları, akıllı ilaç kullanım kutuları gibi birçok akıllı sistem ile uzaktan yaşlının tansiyonu, nabız ve kalp atışları, şekerinin ölçümleri sağlanacak ve tıbbi gereklilik durumunda sistem üzerinden çağrı merkezi ekranından yetkililere hızla ulaştırılacak. Yaşlının ev içerisinde düşmesi gibi durumlarda titreşimlere duyarlı bel ünitesi ile çağrı merkezine anında sinyal gidecek ve çağrı merkezi yaşlı destek ekiplerini oraya yönlendirebilecek.” şeklinde konuştu.
İHTİYAÇ OLAN YERLERDE MODERN ŞEHİR TUVALETLERİ İNŞA EDECEĞİZ
Ücretsiz olarak hizmet verecek olan modern şehir tuvaletleri ile ilgili projesi hakkında bilgi veren Koçak, “Şehrimizin kalabalık bölgelerinde, ihtiyaç olan yerlerde modern şehir tuvaletleri inşa edeceğiz. Tuvaletlerimizin engelli vatandaşlarımız için özel bölümleri olacak. Mevcut tuvaletlerin standartları iyileştirilecek, temizlik ve hijyen denetimleri gelecek” ifadelerini kullandı.
“VATANDAŞLARIMIZI SPOR YAPMAYA TEŞVİK EDECEK ORGANİZASYONLAR YAPACAĞIZ”
“Herkes İçin Spor” projesi ile Afyonkarahisar’da yaşayan herkesi spora teşvik edeceklerini söyleyen Koçak, “Futbol, basketbol ve voleybol başta olmak üzere tüm spor dallarında altyapıya önem verecek, yeni sporcuların yetişmesine imkan sağlayacağız. Var olan ve yeni inşa edeceğimiz parklarımıza tüm vatandaşlarımızın kullanabileceği modern spor platformları kuracağız. İlimizin spor alanında kazandığı başarıları koruyup, daha büyük başarılara imza atacağımız ortamlar oluşturacağız. Şehrin spor politikalarını, ilgili kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle sürekli işbirliği ve iletişim içinde birlikte belirleyip uygulayacağız. Vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik edecek etkinlikler yapacağız.Halk koşuları, bisiklet günleri, çim kayağı, sokak basketbolu, plaj voleybolu gibi organizasyonlar yapacağız.Su sporları ve ata sporları konusunda özel çalışmalar yapacağız.” ifadesine yer verdi.
“KADIN DİNLENME EVİ VE
KOORDİNASYON MERKEZİ KURULACAK”
“Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezi” projesi hakkında bilgiler veren Koçak, “Kadınanalarımız için sosyal mekan ve koordinasyon merkezi kuracağız. Belde ve köylerden il merkezine gelen kadın ve çocuklarımız dönüş için otobüs saatlerini bekleyene kadar burada vakit geçirebilecekler. Kadın kadına vakit geçirmek isteyenlerin ev rahatlığında mekanı olacak.” diye konuştu.
“BİLGE KÖYÜ HERKES ÇOK SEVECEK”
Bilge Köy projesinin detaylarını anlatan Koçak, “Türkiye’ye en üst düzeyde hizmet etmiş ve bakıma muhtaç hale gelmiş yaşlılarımıza Afyonkarahisar’da modern bir Termal Rehabilitasyon Köyü kuracağız. Dedeler torunlarıyla buluşacak. Hatıraları ve hobileriyle birlikte bu köyde yaşayacaklar. Bu köyde yaşayacak olan bilgelerimiz, kendi ekmeklerini yapacaklar, hayvanlarına bakacaklar, süt sağacaklar, hatıralarını kaleme alacaklar. Gençlerle bu bilgeleri bir araya getireceğiz, tecrübelerini paylaşacaklar. Onları sevdikleri eşyalardan ve hatıralardan ayırmayacağız. Evde yaşlısına bakamayanlar için de hizmet verecek köyümüzde, torunlar için de kreş bulunacak. 7/24 açık sağlık merkezi, termal rehabilitasyon merkezi, marketi, camisi, evcil hayvan barınağı, köy meydanı ile bu köyü herkes çok sevecek. Yaşlı bilgelerimizi şehrimizde huzurlu modern bir köyde yaşatacağız.” dedi.
PROJE KİTAPÇIĞI BASTIRILACAK
Son olarak da bir kitapçık yaptırarak bütün projelerine bu kitapçıkta yer vereceğini belirten Koçak, “Bugüne kadar açıkladığımız ve bugünden sonra açıklayacağımız tüm projelerimiz bu kitapta yer alacak. İnsanlar biz göreve geldiğimizde bu kitapçık sayesinde projelerimizi bilerek hareket edecekler.”  ifadesini kullandı. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi