Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Dr. Murat Tosun için AFSÜ’de tören düzenlendi

Afyonkarahisar’da evinde ölü bulunan

Afyonkarahisar’da evinde ölü bulunan Prof. Dr. Murat Tosun için görev yaptığı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi’nde tören düzenlendi

 

Afyonkarahisar’da evinde ölü bulunan Prof. Dr. Murat Tosun için görev yaptığı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi’nde tören düzenlendi. ( Arif Yavuz – Anadolu Ajansı )

Tosun’un cenazesi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak Zafer Sağlık Külliyesi yanındaki Demirci Hacı Ekrem Camisi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. Tosun için görev yaptığı AFSÜ Tıp Fakültesi’nde tören düzenlendi.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin değerli bir bilim adamını kaybettiğini söyledi. Tosun’u, öğrencileri ve akademisyen arkadaşlarının son yolculuğunda yalnız bırakmadığına işaret eden Okumuş, “Tanıştığımız günden beri, sürekli güler yüzlü, saygınlığı, sevgisi, muhabbeti, çalışkanlığı ve bilimselliği ile gerçekten örnek bir kişilikti. Kendisinden verdiği emekler ve hizmetler için Allah razı olsun. Yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum.” diye konuştu.
“PREAPARATLAR HAZIR DOKULAR BOYA TUTMUYOR MURAT HOCAM”
Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Doğan da yıllardan beri üniversite de Murat Tosun ile aynı koridoru paylaştığını ve kendisinin iyi bir milliyetçi, vatanını ve milletini seven, mesleğine aşık, çalışkan ve üretken bir arkadaşları olduğunu vurguladı.
‘Preaparatlar hazır dokular boya tutmuyor Murat hocam?’ diyen Doğan, “Ruhun şad, mekanın cennet osun.” ifadelerini kullandı.
Tosun’un doktor olan ablası Selma Tosun da konuşmasında, kardeşinin eline doğduğunu ve annesi gibi olduğunu anlattı.
Törenin ardından AFSÜ öğrencileri ve mesai arkadaşları, Tosun’un cenazesini defnedilmek üzere İzmir’e uğurladı. Öte yandan Tosun’un yapılan otopsisinde herhangi şüpheli duruma rastlanmadığı öğrenildi.
Törene, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, mesai arkadaşları, öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı.

 

 

OLAY
Selçuklu Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı’ndaki bir apartmanda yaşayan Prof. Dr. Murat Tosun’dan (54) haber alamayan mesai arkadaşları, durumu polise bildirmiş, evinin yatak odasında hareketsiz yatarken bulunan Tosun’un yaşamını yitirdiği belirlenmişti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti