Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Prof. Selman Öğüt Kimdir?

Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, nereli, kaç yaşında ve biyografisinde neler öne çıkıyor?

Resmi Gazete’de yayımlanan karar

Mekke Doğumlu Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir?

Prof. Selman Öğüt kimdir?

Prof. Dr. Selman Öğüt, Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Yeni rektör Prof. Öğüt ile birlikte 3 üniversiteye daha rektör atanırken bakanlıklara da müfettiş atamaları gerçekleşti. Peki Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi kitapları yazdı, akademik geçmişi nasıl ve genel itibarıyla biyografisinde neler öne çıkıyor? İşte Prof. Dr. Selman Öğüt hakkında merak edilen bilgiler.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Öğüt hayatı ve genç yaşına rağmen başarıları ile dikkat çekti.

 

Prof. Dr. Selman Öğüt kimdir, nereli ve kaç yaşında?

 

Genç rektör Selman Öğüt’ün hayatı farklı ülkelerde geçti. 1984’te Arabistan’ın Mekke şehrinde dünyaya gelen Öğüt, ilk, orta öğretim ve lise sonrası üniversite yaşantısına başladı. Bu kapsamda İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünde yüksek lisans yaptı. Doktora programını da yine Marmara Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Bölümü’nde gerçekleştirdi.

 

Genç yaşına karşın akademik anlamda ilerleme kaydeden Öğüt, 2013’te doktora derecesi almasının yanı sıra 2009-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2014 yılı Temmuz ayında ise profesör ünvanını aldı ve İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi görevini yürüttü.

 

Farklı ülkelerde başarılı bir akademik kariyer

 

Çeşitli kitaplar da yazan Prof. Öğüt, sadece Türkiye’de yüksek öğrenim görmedi, Erasmus Programı kapsamında 2005-2006 yılları arasında Almanya’nın Trier Üniversitesi’nde eğitim gördü. 2009’da da yine Almanya’daki Bonn Üniversitesi’nde yaz okulu programına kabul edildi. Doktora çalışmaları sırasında 2010’da London School of Economics’e gittiğini ve bunun Marmara Üniversitesi bursu ile gerçekleştiğini de belirtelim.

 

Prof. Dr. Selman Öğüt kitapları

 

Başarılı akademik kariyerine ek olarak Birleşmiş Milletler ekseninde 4 adet de kitap yazdı Prof. Selman Öğüt kitapları şunlar;

 

BM Güvenlik Konseyi’nin Yeniden Yapılandırılması,

 

Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu,

 

BM Uluslararası Hukuk Komisyonunun 2011 Yılında Yayınladığı Taslak Maddeler Çerçevesinde Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu,

 

  1. Yüzyılda Uluslararası Hukuk Çerçevesinde BM Güvenlik Konseyi’nin Yeniden Yapılandırılması.

 

Son olarak Prof. Öğüt, zaman zaman çeşitli TV programlarına katılarak politika odaklı konuşmalar yapıyor ve sosyal medyayı aktif şekilde kullanıyor.

 

 

 

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti