Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Profesyonel Ordu – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 19 Temmuz 2010 Pazartesi 03:00:00
  Bugünün en popüler konusu yeni kurulacak olan ordu. Ünlü bir sapığın dediği, arzu ettiği gibi şimdiki ordu dağıtılacak da mı kurulacak, yoksa buna ilâveten mi kurulacak bu yeni ordu. Nasıl bir cümle bu derseniz, normal. Böyle bir fikrin insan beynini (normal insan) allak bullak etmemesi olanaksız.
Başbakan Liderleri ziyaret turundaki gündem maddelerinin en önemlisi de yeni ordu idi. Yeni ordu lafı bir süredir dolanıyordu dillerde. Her şeyin bir yolu yordamı olduğu gibi bu işin de ilk önce bir adı kondu. Gelen teklifler ölçüldü, biçildi. Veriler alt alta yazılıp toplandı. İkinci kez ilk izlenimler de hesaba katılarak az biraz daha ayrıntıya girildi. Önemli ama bir kaç küçük ayrıntı daha açıklandı. Tüm kamuoyu yeni bir ordu lafının arkasından ne gelecek diye nefesini tutmuş bekliyor. Basın ya da değişik çevrelerden kopya alabilmek amacıyla sorular soruluyor. Aslında tüm Türkiye’nin en çok merak ettiği soru şu; “Bu yeni ordunun emir komuta zinciri kime bağlı olacak?”
Hiç kimsenin terörle mücadele için yapılacak bu tür bir düzenlemeye itirazı yok. Herkes böyle bir atılım bekliyor idi. Hatta Hepar Başkanı Osman Pamukoğlu televizyonlarda, “Bu benim fikrimdi. Parti doktrinimde bilevar, benden kopya çektiler” dedi. AKP’nin en büyük özelliklerinden birisi de, bir fikri ortaya atar, bir süre nabız yoklarlar, kabul görürse uygulamaya koyarlar. Kabul görmezse soğumaya bırakırlar. Bu kez yine öyle oldu. Yeni ordu fikri toplumda kabul gördü. Öyle ise ikinci aşamaya geçilebilir. Bu da çok yakında açıklanacak. Öyle birden olmaz. Alıştıra alıştıra açıklanıp tekrar tutulacak nabızlar. Bu yeni oluşumun emir ve komuta zinciri acaba kime bağlı olacak? Yeni oluşum öyle bir iki günlük bir olay değil. Bunun her türlü hazırlığı, çalışması planlanmış ve hazır durumdadır. Adına ister profesyonel ordu, ister özel birlikler, ya da özel hudut birliği, ne derseniz deyin, bu birliğin işlevinden çok Başbakan’a mı, orduya mı, emniyete mi bağlı olacağı merak ediliyor.
Bekleyip görelim.
Ordu düşmanları yaşadı
İkinci bir ordu kurulma aşamasına gelindi. İşi gücü orduya çamur atmak, komutanlara saldırmak olan köşecilere gün doğdu.
Daha önce hedef birdi, şimdi iki oluyor. Ağızlarından salyalar akarak her gün orduya sataşanlar yaşadı. Hedef birken iki oluyor. Ordu olmasa yazacak konu bulamayacaklar, konu pekliğinden nerdeyse çatır çatır çatlayacaklardı bazı köşeciler.
Artık kabız mamız olmaz da lavmandan kurtulur deyyus takımı…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti