Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Prostat kanseri tedavi edilebilen bir hastalık”

İl Sağlık Müdürü Uzman

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Türkiye’de ve dünyada, erkekler de akciğer kanserinden sonra ikinci sıklıkla en sık görülen kanser türünün prostat kanseri olduğunu belirterek, prostat kanserinin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi

Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü nedeniyle açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, prostatın, erkek üreme sisteminin parçası olan bir salgı bezi olduğunu söyledi.
“KESİN NEDENLERİ BİLİNMİYOR”
Prostatı oluşturan hücrelerin kontrolsüz çoğalması sonucu prostat kanserinin gelişebileceğini kaydeden Korkmaz, “Prostat kanserinin kesin nedenleri bilinmemekle birlikte, yaş ilerledikçe risk artmaktadır. Birinci derece akrabasında (baba, erkek kardeş, abi) prostat kanseri görülenlerin bu kansere yakalanma riski diğer insanlara göre iki kat daha yüksektir. Doymuş yağlardan (hayvansal gıdalarda bulunan yağlar, tereyağı, margarin, iç yağı, kuyruk yağı) ve kırmızı etten zengin, sebze-meyveden fakir beslenme alışkanlığı prostat kanseri riskini arttırabilmektedir. Prostat kanseri erken evrede hiçbir belirti vermez. Kanser dokusu büyüdükçe aşağıdaki bazı şikayetlere yol açabilir: Sık idrara çıkma, gece idrara kalkma, kesik kesik idrar yapma, zor idrar yapma, ağrılı idrar yapma, kanlı idrar, kanlı meni. Bu şikayetlerin olması prostat kanseri olduğunu göstermez ama bir ipucu olabilir. Bu yakınmalardan en az biri olduğunda, üroloji (bevliye) uzmanına başvurulmalıdır.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti