Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Psikolog, sorunları anlayan kişidir – Kocatepe Gazetesi

Psikolog, sorunları anlayan kişidir – Kocatepe Gazetesi
Psikolog, sorunları anlayan kişidir

Özel Fuar Hastanesi’nde görevli psikolog Hatice Ece Kacar, hangi durumlarda psikologlara başvurulabileceğini anlattı. Kacar, “Psikologdan destek alma düşüncesi kimileri tarafından olumsuz karşılanabilmektedir. Son zamanlarda psikoloğa gitmek için ‘ağır ruhsal bozukluğa sahip ’ olunması inancı azalmış olsa da psikologdan destek almayı zayıflık gibi düşünebilir.
İnsanlar hayatlarında bir problemle karşılaştıklarında kimi zaman bu problemle baş edemeyeceklerini düşünebilirler ve bazı çözüm yolları denerler. Bunlardan biri etrafında güvendikleri insanlara fikir danışırlar ve bu fikir danışılan kişi genellikle; aile, arkadaş, akraba ve komşulardır. Ancak çoğu zaman bu kişiler, ya sizin tarafınızdadır ve sizin duymak istediklerinizi söylerler. Diğer çözüm yolu ise kimseye danışmadan kendilerince birkaç çözüm yolu bulup deneyebilirler. Çözüm yollarını denedikleri halde sorunlarını çözemedikleri durumlarda, yaşanılan durumla birlikte olumsuz düşünceler ve duygular içerisinde olduklarında psikolog desteğine ihtiyaç duyabilirler” dedi.
OLUMSUZ DÜŞÜNCELERE DİKKAT
Olumsuz düşüncelerin de kişilerin aklına gelebileceğini hatırlatan Kacar, “Bu süreçte yaşanılan stresle birlikte çeşitli fiziksel belirtiler, uyku, iştahta değişim, sık hasta olma gibi şikayetler ortaya çıkabilir. Kaygı, üzüntü, gerginlik, gibi olumsuz duygular hissedebilir. ‘Her şey kötüye gidiyor.’, ‘Sorunların altından kalkamıyorum.’, ‘Her zaman haksızlığa uğruyorum.’, gibi olumsuz düşüncelerle birlikte kişinin günlük yaşantısına devam etmesinde güçlükler yaşayabilir. Yaşanılan bu sürecin sonucunda kişi eğer terapiye giderek sorunlarına çözüm kavuşturabileceğine inanıyorsa psikoloğa başvurabilir” diye konuştu.
KENDİNİZİ TANIYIN
Kacar, şöyle devam etti:
“Terapi sürecinde psikolog akıl veren kişi değildir. Konuşarak danışanın sorunlarını anlayan ve daha sonra kendi çözüm kaynaklarını keşfetmesine yardımcı olan kişidir. Psikolog size, kendinizi farklı bir gözden görebilme imkanı sunarken, objektif ve yargılamadan sizin kendinizi daha iyi tanımanıza ve anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sebeple, sağlıklı bir zihinle, daha anlamlı bir hayat için psikoloğa başvurabilirsiniz.”