Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Pusulanız daima devletiniz ve milletinizden yana olsun”

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 27. Dönem POMEM mezunu öğrencilerin yemin töreninde konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Görevinizi yaparken hak ve hukuktan şaşmadan, iyi insan olmaktan, vicdanınızı rehber edinmekten asla vazgeçmeyin. Pusulanız daima devletimiz ve milletimizden yana olsun. Rabbim görevinizi hayırlı kılsın” dedi

 

Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürlüğü 27. Dönem POMEM mezunu öğrencileri için dün sabah okulda mezuniyet töreni düzenlendi.
Törene; Afyonkarahisar Valisi Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektör Yardımcısı Yılmaz Yalçın, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumiş, Polis Akademisi Başkanlığı adına Prof. Dr. Aybüke Ayşe Turan, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, daire müdürleri, emniyet teşkilatı mensupları ve mezun öğrencilerin aileleri katıldılar.
“MİLLETİMİZİN YÜKLEDİĞİ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”
Mezun öğrencilerin Polis Akademisi marşı eşliğinde yerlerini almalarıyla saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Polis Akademis Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın tebrik mesajının okunmasının ardından Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi 27. Dönem birincisi Aykut Kaşıkçı açış konuşmasını yaptı. Yedi aylık bir eğitim sürecini geride bıraktıklarını belirten Dönem Birincisi Aykut Kaşıkçı, “Bizleri yetiştirerek bugünlere getiren annelerimize ve babalarımıza gönülden şükranlarımızı sunuyorum. Onların haklarını ödeyemeyiz. Fakat mezuniyetlerimizle bir nebzede olsa evlatlık vazifemizi yerine getirdiğimize inanıyorum. Bu vesileyle belirtmek isterim ki, bizler genç polis memurları olarak çağın gereklerine ayak uyduracak, üstün görev anlayışını sürdürecek, aziz milletimizin huzurunu, düzenini ve güvenliğini sağlayacağız. İnsan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, laik, demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde görevimizi ifa etmeye çalışacağız. Vatanımızın bekası uğruna canlarını veren tüm şehitlerimizin ve emaneti bize teslim eden milletimizin üzerimize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Bu düşünce ve inançlarla başta POMEM Müdürümüz Sayın Mehmet Kunt olmak üzere bizlere emeği geçen tüm personele ve beni yetiştirip buraya gönderen, desteğini her daim hissettiğim aileme ve değerli arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Aykut Kaşıkçı, konuşmasının ardından dönem birincisi olarak yaş kütüğüne plaket çaktı.
“432 GENCİ TEŞKİLATIMIZA KAZANDIRMAKTAN MUTLUYUZ”
Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kunt törende yaptığı konuşmada, 14 Kasım 2021 tarihinde eğitime başlayan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 432 genç meslektaşını Türk Polis Teşkilatına kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kunt, “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını devam ettirmesinin, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarının en önemli güvencelerinden birisi olan 177 yıllık şanlı maziye sahip Türk Polis Teşkilatı, demokratik ve güçlü toplum, güçlü devlet modelini oluşturma yolunda kanunlarla kendisine verilen görevi özveriyle yerine getirmektedir. Hiyerarşik yapı içerisinde görev ifa eden teşkilatımız sadece kanunlardan güç alan hukuk devleti anlayışıyla ülkesine ve milletine hizmet etmeye adanmış bir teşkilattır.” diye konuştu.
“11 BİN 383 MEMUR EMNİYET TEŞKİLATI KADROLARINA KATILACAKLAR”
Polis Akademisi Başkanlığı adına törene katılan Prof Dr. Aybüke Ayşe Turan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Öğrencilerimizin mezuniyetlerinin sevincini ve haklı gururunu birlikte yaşıyoruz. 28 Kasım 2020 tarihinde polis memuru olarak yetiştirilmek üzere 10 bin 200 erkek, bin 800 kadın olmak üzere toplam 12 bin öğrencinin alımı için ilana çıkılmıştır. 8-24 Aralık 2020 tarihleri arasında 122 bin 500 erkek, 65 bin 139 kadın olmak üzere toplam 187 bin 640 kişi ön başvuru işlemlerini gerçekleştirmiştir. Yapılan sağlık işlemleri, fiziki yeterlilik ve mülakat sonucu başarılı olan 10 bin 200 erkek ve bin 800 kadın olmak üzere toplam 12 bin aday Polis Akademisi Başkanlığımıza bağlı 22 POMEM’de 27. dönem 13 Aralık 2021 tarihinde eğitime başlamışlardır. 22 Haziran 2022 tarihinde yani bugün eğitim sonu sınavını başarıyla geçen 11 bin 383 öğrenci yemin töreni ve kura çekiminin yapılmasıyla emniyet teşkilatı kadrolarına katılacaklardır.”
“AFYON’DAN MEZUN OLAN 432 MEMUR EMNİYET TEŞKİLATI’NA GÜÇ KATACAK”
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 177 yıllık köklü ve şanlı bir maziye sahip Emniyet Teşkilatı’nın, güçlü, güvenli ve büyük Türkiye idealiyle her geçen gün büyüdüğünü belirtti. Yiğitbaşı, “Günümüzde saygın Türk Polis Teşkilatımıza ülkemiz genelindeki 22 Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzden katılan toplam 11 binden fazla polisimiz ile Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzden katılan 432 polis memurumuz, hiç şüphesiz teşkilatımızın gücüne güç katacaktır. Aynı zamanda her bir teşkilat mensubumuz gibi, milletimizin gönül huzuruyla kafasını yastığa koyup güvenle uyanması için ülkemizin dört bir yanında görev yapacak, 83 milyonun onur ve namusunu kahramanca koruyacaktır. Emniyet Teşkilatımız, aramıza katılan çiçeği burnunda polislerimizle yeni hedeflere daha hızlı ulaşacak, güven ve huzurun tesisi noktasında önemli kazanımlar elde edecek, dünyanın en saygın polis teşkilatları arasındaki yerini güçlendirecektir.” şeklinde konuştu.
“PUSULANIZ DAİMA DEVLETİNİZDEN VE MİLLETİNİZDEN YANA OLSUN”
Genç polis memurlarına pusulalarının daima devletten ve milleten yana olması gerektiğini dile getiren Yiğitbaşı şunları kaydetti: “Sizin arkanızda bin yıllık medeniyetimizin sorumluluğu ve yüksek ahlakı var. Milletimizin huzur ve mutluluğunu her şeyin üzerinde gören ve tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi, vatan söz konusu olduğunda bedeli ne olursa olsun bu ülke için gözünü kırpmadan, cesaretini, yüreğini ortaya koyan vatan evlatları var. Yine sizin arkanızda emniyet teşkilatımızın 177 yıllık birikimi, gücü ve milletimizin duası var. Meslek hayatınıza adım atıyor, güzel bir yola giriyorsunuz. Zor bir görevi ifa edeceksiniz. Omzunuzda devletimizin ve milletimizin sorumluluğu, yüreğinizde vatan aşkıyla uykusuz geceler, uzun mesailer ve çokça da fedakârlıklar sizleri bekliyor. Görevinizi yaparken hak ve hukuktan şaşmadan, iyi insan olmaktan, vicdanınızı rehber edinmekten asla vazgeçmeyin. Pusulanız daima devletimiz ve milletimizden yana olsun. Rabbim görevinizi hayırlı kılsın. Hayatın tüm başarıları sizlerle olsun. Yüreği hizmet aşkıyla dolu, milletimizin canı, malı, namusu ve kutsal değerlerimiz uğrunda canını seve seve feda etmekten çekinmeyecek polislerimize, görevlerinde başarılar dilerken, onları yetiştirip bugünlere getiren saygıdeğer ailelerine de şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”
TÖREN GENÇ MEMURLARIN YEMİNİYLE TAMAMLANDI
Törene video konferansla bağlanan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılımcılara hitap etti. Dereceye giren öğrencilere Vali Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Daha sonra Polis Meslek Eğitim Merkezi 27. Dönem Mezunu öğrencileri tarafından yemin töreni gerçekleştirildi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti