Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rabbani’yi rahmetle anıyoruz – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Rabbani'yi rahmetle anıyoruz

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Mevlüt Üyümez Afganistan’da katledilen lider Burhaneddin Rabbani için gıyabi cenaze namazı kılacaklarını bildirdi

Afyonkarahisar Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mevlüt Üyümez Afganistan’da hunharca ve kalleşçe katledilerek şehit olan Afganistan Eski Devlet Başkanı ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.
Katledilen Afganistan’lı lider Rabbani’nin önemli tehlikelere karşı İslam ümmetinin duyarlı olmasını istediğini, İslam toplumlarında ihtilaf ve anlaşmazlıkların temelinin araştırılıp bulunması ve bu unsurların ortadan kaldırılması için yoğun çalışmalar içinde olduğunu belirten Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, “Vahdetin Müslümanlar için hayati bir önem taşıdığını her fırsatta vurguluyordu. En son İran’da katıldığı Uluslararası İslami Uyanış Konferansı bu çabalarını ve Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bu projeyle Müslümanlara kendi ayakları üzerinde durmayı öğrettiğini söylemişti” dedi.
Afyonkarahisar Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mevlüt Üyümez açıklamasında şunları söyledi:
“Rabbani ilerlemiş yaşına rağmen Merhum Erbakan Hocamızın her davetine koşarak gelmiş ve fetih şölenlerimizde unutulmaz konuşmalar gerçekleştirmiştir. Derneğimizin büyük bir coşkuyla düzenlediği Fetih Şölenleri’nin birinde Rabbani, “Dün sizde bir Fatih Sultan Mehmet vardı. Bugün de değerli büyüğümüz Necmettin Erbakan var. Dün Fatih’i doğuracak anneler vardı, bugün içinizde öyle anneleri görüyorum. İşte siz gençleri görüyorum.” diyerek ülkemizdeki inançlı kadrolara büyük bir ümit beslediğini ortaya koymuştur. O bizlere mücadeleyi, azim ve kararlılığı öğretmiştir. Şimdi bizlere düşen Mücahid Lider Burhaneddin Rabbani’nin uyarılarına kulak vermek ve yolunda yürümek olmalıdır. Anadolu Gençlik Derneği camiası olarak Burhaneddin Rabbani Hocamızın bombalı saldırıyla hunharca şehit edilmesini tekrar nefretle kınıyoruz. Bütün İslam Dünyasına başsağlığı diliyoruz.
Milletimizin Rabbani’nin aziz ruhu için gıyabi cenaze namazı kılmaya davet ediyoruz. Rabbimiz ona rahim sıfatıyla, katillerine de kahhar sıfatıyla muamele etsin. O’nun bedenini katledenler bilsinler ki davası ve fikirleri ilelebet yaşayacaktır. İslam Dünyasına ektiği tohumlarbir gün mutlaka yeşerecektir.” (Kocatepe)