Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rabia yürüyüşüne öğrenci ve müdür desteği

Bu haberin fotoğrafı yok
Rabia yürüyüşüne öğrenci ve müdür desteği

Afyonkarahisar’da Mısır’daki darbeyi protesto etmek amacıyla Rabia Platformu’nun
düzenlediği yürüyüşe daire müdürleri ile liseli öğrenciler de destek verdi

Rabia Platformu Afyonkarahisar Temsilciliği, Mısır’da 3 Temmuz 2013’te meydana gelen askeri darbeyi protesto etti. Gazlıgöl Caddesi’nden başlayan protesto yürüyüşü, Anıtpark önünde basın açıklamasının okunmasıyla sona erdi. Protesto yürüyüşüne AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisar Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Gürsan ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bazı şube müdürleri katıldı. Yürüyüşe, Afyonkarahisar Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencileri de, okul müdürü Abdullah Cemal Tola öncülüğünde katıldı.
MISIR KAN AĞLIYOR
Yaklaşık 500 kişilik grup adına Anıtpark’ta konuşan Genç Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Rabia Platformu İl Temsilcisi Seçkin İşgüzar, 3 Temmuz’daki darbenin kabul edilemeyeceğini söyledi. İşgüzar, “Medeniyetin beşiği Mısır’da kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Mısır’da hukuka, insan haklarına, adalete ve vicdanlara aykırı cunta, tam 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürüyor” dedi.
ÖZGÜRLÜK YOK
İşgüzar, “Darbeciler ve cunta yöntemi dünyanın sessiz kalmasından, sözüm ona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci olmasından aldıkları cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştıran ve vahşetlerine her gün yenisini ekliyorlar. Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz’dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda, aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunları ile ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor ve her geçen gün daha da artıyor” diye konuştu.
DÜNYA SEYİRCİ KALIYOR
İşgüzar, “Darbe yönetimi ve tetikçileri yönetime el koymakla, bu durumu karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor. Binlerce insanı, darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabii tutuyor. Mısır’da sadece insanlar değil, insanlık öldürülüyor. Dünya ses çıkarmaz, insanlık vicdani harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmaya devam edecek. Büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır’da tan 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün, sadece Mısır’da darbenin kanlı 100 günü değil, tarihin insanlığın utanç vesikalığı olarak kaydedeceği dünya ülkelerinin sessizliğinin darbeciler eliyle vahşet veren katliamlarına seyirci kalmasında 100. gündür. Dünyanın en eski medeniyetlerinden birinin merkezi Mısır’da, hukuka, insan haklarına adalete ve vicdanlara aykırı cunta, tam 100 gündür keyfi ve zalimane bir yönetim sürdürüyor. Mısır halkı, tam 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamıyor. 30 Temmuz’da Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar, darbecilerin akıttıkları kana, ölümlü tanıştırdıkları yüzlerce masum cana ısrarla gözlerini kapatıyor” ifadelerini kullandı.
Murat ARISOY