Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rallide Afyonkarahisar kazandı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Rallide Afyonkarahisar kazandı

Güral Afyon Wellness & Convention,15’inci NG Tarihi Batı Anadolu Rallisi’ne ev sahipliği yaptı. Rallinin kazananı Afyonkarahisar oldu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde başlayan 15’inci NG Tarihi Batı Anadolu Rallisi, Afyonkarahisar’da sona erdi. NG Hotels & Resorts’un sponsor olduğu ralliye katılan yarışmacılar, Afyonkarahisar’da, geçtikleri yerlerde halkın ilgisinden memnun kaldı. Afyonkarahisar’ın yollarının da yarışmaya son derece müsait olduğunu hatırlatan yarışmacılar, yorgunluğa neden olan iki günün ardından Güral Afyon Wellness & Convention’da stres attılar.
AFYON’UN TANITILMASI GEREK
Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, hem ralli öncesinde basın mensuplarına verdiği demeçte, hem de ödül töreninde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar’ın daha çok tanıtılmasını istediklerini söyledi. Ralli için Afyonkarahisar’a İstanbul’dan gelen basın mensupları ise, Afyon’un çok önemli bir merkez olduğunu hatırlatarak “Afyon’un insanı çok canayakın. Şehir de giderek gelişiyor. Bu etkinlik de o gelişmeye bir katkı” dediler.

Klasik otomobilciler Kocatepe’ye çıktı

NG 15’inci Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi, NG Hotels & Resorts’un sponsorluğunda Afyonkarahisar’da yarışa başlamadan önce Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe’ye çıktı

İşadamı Nafi Güral’ın girişimiyle 15 yıldır yapılan NG Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi, bu kez Sapanca’da başlayıp Afyonkarahisar’da sona erdi. Rallinin ikinci günü, Güral Afyon Wellness & Convention’dan yola çıkılmasıyla başladı. Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 40 yarışçının 30 farklı modelle katıldığı yarışmanın startını Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban verdi.
KURULUŞTAN KURTULUŞA
NG Batı Anadolu Klasik Otomobil Rallisi’yle birlikte dikkatleri Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Söğüt ile Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen Kocatepe’ye çekmek istediklerini belirten Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, “Bugün Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Atamızı anmak için program düzenledik. Türkiye’nin dikkatini kuruluşun gerçekleştiği Söğüt ve kurtuluşun başladığı Kocatepe’ye çekmek istiyoruz. Her vesile ile geçmişimizi hatırlamamız gerekiyor. Afyon’un güzellikleri kamuoyunda sunmak istiyoruz” dedi.
EN FAZLA 49 KİLOMETRE HIZ
Yarışın koordinatörü ve Klasik Otomobil Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Onur Okyay ise, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Yarış hakkında bilgi veren Okyay, “Farklı bir formasyon. Start anında bir hız kağıdı veriyoruz. Bu kağıtta arabaların etaba kaç kilometre hızla gideceği yazılıyor. En fazla 49.9, en az 20 kilometre hızla girebiliyorlar. Sabit hızlar veriyoruz. Bu hızlara uyulmak zorunda. Trafiğe açık alanda ve trafik kuralları çerçevesinde bir yarış. Finiş noktalarında hakemlerimiz var, Bu hakemler, geliş süresini tutuyorlar” diye konuştu.
DÜNYA BİRİNCİSİ DE YARIŞTI
Nafi Güral’ın yanı sıra Güral’ın kızları Hediye Güral Gür, Sema Güral Sürmeli ile Gülden Güral’ın da katıldığı yarışta ter döken Aylin Sorguç ise, bu yarışta gençlerin de yer alabileceğini kaydetti. Sorguç, “300 kilometrelik bir yolumuz var. Dünya Rallisi’nde birinci olduk, ardından Türkiye şampiyonlukları kazandık” ifadelerini kullandı. Sorguç, halkın ilgisinin de kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Yarışın en eski otomobili olan 1941 model Buik’i kullanan Cengiz Arsay, amaçlarının etapları bitirmek olduğunu belirtti. Klasik otomobil koleksiyonu olan Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şükrü Demirayak ise Afyon’da ilk kez böyle bir yarışmanın yapıldığına dikkat çekti.
300 KİLOMETRELİK YOL
Yarışmacılar, Güral Afyon Wellness & Convention’da verilen startın ardından Büyük Taarruz’un gerçekleştiği Kocatepe’ye çıktı. Burada Büyük Taarruz ile ilgili bilgiler alan klasik otomobil tutkunları, 300 kilometrelik zorlu bir etabı bitirdi.

Ödül töreni, Güral Otel’de

NG 15’inci Tarihi Batı Anadolu Rallisi’nde başarılı olan yarışmacılar, ödüllerini Güral Afyon Wellness & Convention’da düzenlenen törenle aldılar. Yarışmanın sponsorlarına da plaket takdim edildi

Klasik Otomobil Kulübü ve Antika Otomobil Federasyonu tarafından düzenlenen NG 15.
Tarihi Batı Anadolu Rallisi’nin ödül töreni Güral Afyon Wellness & Convention’da gerçekleşti. Yarışmada Sinan Dündar ve Sedef Dündar 1969 model Chevrolet Camoro ile birinci olurken, Sinan Evman ve Demet Evman 1957 model Volkswagen Karmann Ghia ile ikinci oldu. Yarışmanın üçüncülüğü ise 1973 model BMW ile Serhan Sorguç ve Aylin Sorguç kazandı.
SAYDUN GÖKŞİN TEŞEKKÜR ETTİ
Klasik Otomobil Kulübü Derneği Başkanı Saydun Gökşin, her sene daha iyi bir organizasyon yapmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Gökşin, “Bu sene yarış bizi Afyon’a getirdi. Biz daha önce Afyon’a gelmek istedik ama gerçekleştirememiştik. Bu isteğimiz 2012 yılında hayata gerçekleşti. Çok güzel bir termal otele geldik. Bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“FRİG VADİSİ’Nİ GÖRDÜK”
Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ise Afyon’un dikkat çeken bir il olduğunu söyledi. Güral, “Kuruluşun gerçekleştiği topraklar olan Söğüt, Osmanlı’ya ev sahipliği yapan çok hoş bir yerimiz. Oradan Afyon’a geldik. Afyon da kurtuluşun başladığı topraklar.
Çok az da olsa Frig Vadisi’ni gördük. İnşallah çeşitli programlarla bunların daha kapsamlı olmasını sağlarız” ifadelerini kullandı.

Güral Ailesi, bir arada

15’inci NG Tarihi Batı Anadolu Rallisi’nin ödül töreninden önce verilen kokteylde, Güral Ailesi, objektiflerin karşısına geçti. Fotoğrafta Nafi Güral ve eşi Gülsüm Güral ile ailenin kızları Hediye Güral Gür, Sema Güral Sürmeli, Gülden Güral yer aldı.

At arabası sürprizi

Klasik otomobil tutkunları, Kocatepe’den Şuhut’a giderken at arabası şaşkınlığı yaşadı. Kocatepe’nin eteklerinde bulunan Büyükkalecik Beldesi’nden yaylaya çıkan 58 yaşındaki Mehmet Aydın, klasik otomobilleri görünce bir süre duraksadı. “En klasik araba, benimki” diyen Aydın, çobanlık yaptığını, at arabalarıyla yaylalara çıktıklarını söyledi. Aydın, klasik otomobilleri gençliğinden bildiğini kaydederek “Bizim gençliğimizde bu arabalara Chevrolet deniyordu” şeklinde konuştu.