Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ramazan ayında evlerimizin neşesi artacak

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,
Ramazan ayında evlerimizin neşesi artacak

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Ramazan dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına başlıyoruz. Bu ay Kutsal kitabımız Kur’an’ın nazil olmaya başladığı ve oruç ibadetini eda ettiğimiz bir aydır. Toplumsal birlik ve beraberliğimizi güçlendiren önemli zaman dilimlerinden birisidir. Bu ayda evlerimizin neşesi artacak, akrabalık, komşuluk ve dostlarımızla ilişkilerimiz daha da güçlenecektir.Oruç ibadetinin bize öğreteceği güzelliklerden birisi de hiç şüphesiz ihtiyaç sahiplerinin hâli ile hallenmektir. Bu itibarla yerine getireceğimiz zekat ve sadaka-ı fıtır ibadetlerimiz başta olmak üzere yapacağımız yardımlarla zor durumda olan kardeşlerimizle de ilgilenmeyi ihmal etmeyelim. Başta aile içi olmak üzere var olan dargınlıkları gidermek için bu kutlu mevsim ramazan ayını bir fırsat bilelim” dedi.
RAMAZAN AYI MANEVİ İKLİM
Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bir mesaj yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Manevi duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı on bir ayın sultanı olan Ramazan, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği bir aydır. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan manevi bir iklimdir. Bu vesile ile; içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın milletimize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
YOKSULUN RIZKI ÇALINMAMALI
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da mesajında, “Ne yazık ki ülkemizde kötü bir gelenek başladı. Lüks otellerde, 5 yıldızlı sofralarla iftar bekleniyor; adeta iftara kadar mütevazilik içinde olan bireyler, iftardan sonra şatafatın büyüsüne kanıyor. Bu konuyu eleştiriyoruz. İftar sofraları, elbette herkesin gelir düzeyine göre en iyi şekilde hazırlanmalı; ama lüks otellerde iftar yapılarak yoksulun rızkından çalınmamalı” ifadelerini kullandı.
İBADET, RAHMET VE MAĞFİRET AYI
Ramazan Ayının başlaması dolayısıylabir mesaj yayınlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Ramazan’ın ibadet, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu söyledi. Ramazan ayının; yardımlaşma, bereket ve rahmet günleri olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Özkal, “İnsanın Hakk’a yönelme ve nefsini terbiye açısından önemli bir dönem olan Ramazan Ayının tüm vatandaşlarımıza ve İslam Alemine hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
BOLLUK, BEREKET GETİRSİN
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Ramazan Ayının Türk-İslam dünyasına bolluk, bereket ve afiyet getirmesini temenni etti. Ramazan ayının insanların manevi dünyasında farklılıklar oluşturduğunu ifade eden Parsak, “İslam’ın 5 şartından biri olan oruç tutmanın güzelliğini, huzurunu tekrar yaşayacağız. Ramazan ayı bereketin, manevi duyguların ön plana çıktığı en müstesna aydır. Bu ay içinde ayrıca Kadir Gecesini kutlayacağız. Yüce kitabımızın bu ayda iki cihan serveri Peygamber Efendimize indirildiği için ayrı bir mutluluk yaşıyoruz” dedi.
MÜSTESNA BİR FIRSAT
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven Müslümanlar için Ramazan ayının başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirtti.
Yurdunuseven, “Mübarek Ramazan ayı hiç şüphesiz Yüce Rabbimizin bizlere çok özel bir nimeti ve günahlardan arınarak yeni bir hayata başlangıç yapmamız için müstesna bir fırsatıdır. Ramazan Kur’an ve oruç ibadetiyle özdeşleşmiş; kulluk şuurunun doruğuna tırmanarak, maddi ve manevi kirlerden arınmak ve sıyrılmak için fırsatlar iklimi, rahmet ve muhasebe ayıdır. Ramazan, sebeb-i varlığımız olan rahmet ve merhamet deryası Sevgili Peygamberimizin; “İnanarak ve karşılığını yalnız Allah’tan umarak Ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır” müjdesinin gerçekleşeceği rahmet ve bağışlanma mevsimidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz halkı olmak üzere tüm İslam dünyası için Mübarek Ramazan ayının güzellik, gerçek anlamıyla barış ve kardeşlik vahası olmasını içtenlikle niyaz ediyorum” dedi.
MEVLA’NIN MÜMİNLERE BÜYÜK BİR İHSANI
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel de “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan Ay’ı Yüce Mevla’nın müminlere büyük bir ihsanıdır. Çünkü Ramazan; İyilik, güzellik, rahmet ve mağfiret ayıdır.Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Tövbelerin, duaların, hayır ve hasenatın kabul olduğu müstesna bir zaman dilimidir. Rahmet ve mağfiretin, feyz ve bereketin bol olduğu bir aydır. Bu duygu ve düşünceler ile ülkemiz ve bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.
BAĞIŞLANMA MEVSİMİ
Afyon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, yayınladığı mesajda tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Bütün insanlık için,  bağışlanma mevsimi olan Ramazan ayına girmenin huzur ve sevincini yaşıyoruz diyen Başkan Konak açıklamasında şunları söyledi:
“Bolluk ve bereket pınarlarının coşkulu bir şekilde aktığı, manevi hazzın Milletimizi sarıp sarmaladığı, aynı zamanda yardımlaşmanın ve dayanışmanın eşsiz lezzetine varıldığı bu mübarek ayı İslami gelenek içersinde, Kur’an ve Sünnetle oluşmuş geleneği göz ardı etmeden değerlendirmek gerekmektedir. Her günü bir Ramazan günüymüş gibi görüp, her geceyi Kadir Gecesi gibi kıymetlendirip değerlendirmeyi düstur edinmeliyiz.”
Sandıklı Belediye Başkanı Musafa Çöl, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk’ta yayınladıkları mesajlarında, ibadet, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti