Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ramazan maddi manevi şifaya vesile olsun”

İl Müftüsü Sinan Kazancı,

İl Müftüsü Sinan Kazancı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yılki Ramazan ayının temasının ‘Şifa Ayı Ramazan’
olarak belirlendiğini, salgın tedbirleri kapsamında dolu dolu bir Ramazan ayı idraki için çalışıldığını açıkladı

 

Afyonakarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Ramazan ayı başlangıcında mübarek Ramazan-ı Şerif ayının küresel salgın tedbirlerinde nasıl idrak edileceği, Diyanet İşleri Başkanlığı uhdesinde İl Müftülüğü teşkilatları olarak verecekleri hizmetleri gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine anlattı.
“BU YILKİ TEMA ŞİFA AYI RAMAZAN”
İl Müftüsü Sinan Kazancı, bugün 12 Nisan 2021 tarihi itibariyle Ramazan-ı Şerif ayının ilk teravih namazının kılınıp ilk sahura kalkılacağını belirtti. Müftü Kazancı, Müslümanlar için öncesi rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluşa vesile olan Ramazan ayının manevi dünya da hayra, berekete ve güzelliklere nail olmak için bir fırsat olduğunu kaydetti. Ramazan ayında tutulacak oruçlar, okunacak Kur’an-ı Kerimler, yapılacak ibadetlerle, hayır hasenatlarla verilecek fitrelerle manevi dünya da güzelliklerin yaşanacağını belirten Kazancı, “Diyanet İşleri Başkanlığımızca (DİB) bu yıl ki Ramazan ayının teması ‘Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirlendi. Bu ayda hata ve günahlarımızdan hicret ederek ruhumuzu esaretten kurtaracak, birbirimizi halimizi arz edip, Rabbimize halimizi arz edip varsa gurur, kibir gibi hastalıklardan kurtularak şifa bilacağız inşallah.” dedi.
“ORUÇLA VE ALLAH’A TESLİM
OLARAK ŞİFA BULUNACAK”
Allah-u Teâlâ’nın “Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe hayra, iyiliğe ulaşamazsınız.” uyarısını hatırlatan Kazancı, “Rabbimizin ikazı doğrultusunda yoksul, kimsesiz, muhtaç kardeşlerimizin dertlerine derman olup eğer bizlerde varsa cimrilik ve bencillik hastalıklarından da kurtularak şifayı bulacağız inşallah. İçerisinde Kur’an-ı Kerimin indirilmiş olduğu bu ayda maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa olan Kur’an-a yönelerek hem okuyup hem de ahlakımızı Kur’anla güzelleştirecek, Rabbimize rağbet ve teslimiyetimiz artırarak şifa bulacağız inşallah. ‘Her işin bir zekâtı vardır bedenin zekâtı da oruç tutmaktır. Oruç tutun sıhat bulun.’ diyen Peygamber Efendimizin (SAV) hadislerinden hareketle orucun sağlığımıza katacağı katkılarla şifa bulacağız inşallah.” diye konuştu.
“TERAVİH EVDE KILINACAK VAKİT NAMAZLARINA CAMİLER AÇIK”
Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğu bilinciyle ihtiyaç sahiplerine karşı gerekenin yapılarak şifa bulunacağına işaret eden Kazancı, “Malum olduğu üzere küresel salgın hastalığın seyri her geçen artmaktadır. Başkanlığımız başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere devletimizin etkili ve yetkili kurumlarıyla birlikte yaptıkları görüşmeler sonucunda teravih namazlarının evlerde kılınmasının daha uygun olduğuna karar verdi. Elbette gönüllerimiz camiilerde, cemaatle, çoluk çocuk o manevi coşkuyu yaşamayı arzu ederdi. Lakin insan sağlığı da dinimiz açısından önemli ve öncelikle bir konudur. Dikkatsiz ve tedbirsiz hareket ederek tek bir kişinin dahi sağlığını tehlikeye atmak çok büyük bir vebaldir. Allah nasip ederse vakit namazlarımızı camiilerimizde kılmak için yürüyüş mesafesinde ki en yakın camiilere gidip kılabiliriz. Ramazan’ın manevi güzelliklerini teravih namazını evlerimizde ailemizle bireylerlerimizle birlikte mümkünse cemaat halinde kılalım. Onlarla birlikte birarada ibadet ederek Kur’an okuyarak, iftar ederek, sahur yaparak en iyi şekilde değerlendirelim. Özellikle çocuklarımıza Ramazan ayının coşkusunu ve manevi güzelliklerini, özelliklerini onlarla da geçirerek, onlara hediye alarak bu güzel ayı değerlendirmeye çalışalım.” şeklinde konuştu.
“HAYR VE HASENATLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK”
Sinan Kazancı, Ramazan ayında Afyonkarahisar İl Müftülüğü olarak bu ayın ikliminden en güzel şekilde istifade edilmesi için yerel televizyon, radyo, gazete ve sosyal medya hesapları aracılığıyla Ramazan’a özel programlar yapılacağını söyledi. Kazancı şunları kaydetti: “Camiilerimizde hocalarımız tarafından, Kur’an Kurslarımızda da Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından mukabeleler okuyacağız. Ayrıca Diyanet TV ve Diyanet Radyo aracılığıyla Ramazan ayına özel programlar hazırlanıldı. Mümkün mertebe ailecek izlenilmesini tavsiye ediyoruz. Fetva hizmetlerinde vatandaşlarımızın sorularını cevaplandırmaya yönelik Alo Fetva 190 hattımız sabah 8.00 akşam 19.00 arasında uzman personelimiz tarafından cevaplandıralacaktır. Türkiye Diyanet Vakfı en güvenilir adres olduğundan gerek Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi gerekse Afyon il ve ilçe Diyanet Vakıf Şubelerimizce hayır sahibi vatandaşlarımızın ayni ve nakdi yardımlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize, öğrencilere ve Hafızlık Kur’an Kursu’ndaki yavrularımıza her zaman olduğu gibi bu yılda ulaştıracağız.”
“BU YILKİ FİTRE MİKTARI
28 TL OLARAK BELİRLENDİ”
Bu yıl ki Ramazan ayı için Din İşleri Yüksek Kurulu’nun fitre miktarını 28 TL olarak belirlediğini açıklayan Kazancı sözlerini şöyle sürdürdü: “ ‘Kardeşlerini Unutma Beklenen Sensin’ organizesiyle hem zekât hem fitre hem ayni hem de nakdi yardımları genel merkezimize yatırabilecekleri gibi kardeşlerimiz İl ve İlçe Müftülüklerimize ister hesap numaralarınada yatırabilirler. İsterse elden teslim edebilirler.”
“İFTAR YEMEKLERİ RANDEVUYLA KALABALIK OLUŞTURMADAN DAĞITILACAK”
“Bu Ramazan ayında Mevlam nasip ederse planlamalarımızı yaptık. İnşalah Kırklar Camii’nde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin evlerine götürecekleri yemek dağıtımı gerçekleştirilecek.” diyen Kazancı şunları söyledi: “Yemek dağıtım planlamamız küresel salgına uygun bir şekilde yapılacak. Yığılmaların ve insan kalabalığı oluşturmamak için yemek dağıtımı randevuyla yapılacak. Allah nasip ederse alışveriş kartlarının dağıtımını da yapacağız. İnşallah Ramazan Bayramına da yetim evlatlarımıza, kardeşlerimize kıyafet giydirerek onlara da yardımcı olmaya çalışacağız.”
“İTİKÂFA GİRMEK İSTEYENLER
DİLEKÇE İLE BAŞVURACAK”
Ramazan ayının son on gününü kapsayan Peygamber Efendimizin (SAV) sünneti olan itikâfa girmek isteyenlere bu Ramazan ayında da hizmet verileceğini bildiren Kazancı şöyle konuştu: “İtikâfa girmek isteyenlerin taleplerini bizlere dilekçe ile başvuruda bulunmaları halinde onlara da yardımcı olmaya çalışacağız. İtikâfa kişilerin evlerinde de girmesi mümkündür. Bu ibadet evlerde bir oda da yapılabilir. Ama Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’le yaptığımız görüşme neticesinde malum olduğu üzere itikâf ibadetinin salgın seyrine herhangi bir etki etmeyeceğinden dolayı camilerimizde itikâfa girmek isteyenlere imkân tanıyacağız. Bu vesile ile Ramazan ayında yapacağımız ibadetlerin hayırla hesanatın Cenab-ı Hak’tan kabulünü niyaz ediyorum. Salgın hastalıktan bir an önce kurtulmak için dua ediyorum. Afyonumuzun, ülkemizin, milletimizin ve Âlem-i İslam’ın Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti