Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ramazan öncesi et fiyatları şişiriliyor”

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular
“Ramazan öncesi et fiyatları şişiriliyor”

Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük Ramazan ayında vatandaş, devlet el ele hile fırsatçılarının Ramazan ayını istismar etmelerinin önüne geçeceklerini dile getirdi.
Ramazan Ayı’nın mutfaklarda şenlik ve bolluk anlamına geldiğini, hayvansal gıdalar içinde büyük önemi olan et ve et ürünlerinin daha çok tüketilmesi anlamına geldiğini anlatan Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, “Ülkemizde bir yandan ithalat devam etmekte olup bir yandan da devletin yetiştiricilere olan desteği her geçen gün artmaktadır. Bazı müdahaleler sonucu düşen kesim fiyatlarının da bir miktar şiştiği bu noktada unutulmamalıdır. 60 gün vadeli 30-31 TL seviyelerindeki kesim fiyatlarının; Ramazan öncesi şişirildiği belirgin olarak görülmektedir” dedi.
Ramazan ayının ilk yarısı içerisinde bu fiyatların 3-4 TL aşağıda olmasının beklendiğini anlatan Yörük, “Gerek canlı hayvan gerekse et açısından ülkemizin eksiği bulunmamakta ve devletin gerektiği yerde müdahale edecek gücü bulunmaktadır. Bu nedenle üreticilerimizin fiyat manipülasyonlarına kapılmamalarını önemle rica ediyorum. Hepimizin aynı gemide olduğu unutulmamalıdır” dedi. Aynı zamanda bu yükselişle birlikte et piyasasının oyuncusu olan kesimcilerin, hayvan kesimini durdurduklarına dikkat çeken Kasaplar Odası Başkanı Yörük, “Fiyat normal şekillenmediği için istismarcılar, tekelciler fiyatı yüksek tutabilmek için oyunlar oynamaya başlamışlardır. Hedefimiz herkesin evine bu en temel besin maddesinden yeteri kadar götürebilmesidir. İşte bu noktada hem üreticinin hem de tüketicinin en önemli isteğinin istikrar olduğu ortaya çıkmaktadır. Yarına dair kaygılar ve sisli bir gelecek manzarasının hepimiz için sıkıntı olacağını unutmamalıyız. Üreticinin ezilmesi demek soframıza kadar uzanan güvenli zincirin bozulması, hileye açık hale gelmesi, tekelcilerin eline geçmesi demek olduğunu anlamak büyük önem taşımaktadır” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti