Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Rant Merkezli Değil, Hak Merkezli Bir Kentsel Dönüşüm Yapacağız”

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, göreve seçilirse rant merkezli değil, hak merkezli bir kentsel dönüşüm yapacaklarını belirtti.

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye

Saadet Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Karataş, ‘’Kentsel Dönüşüm’’ projesini açıkladı.

“20 YILDIR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAPAMAYANLAR, YİNE YAPAMAZLAR”

Kentsel dönüşümde mutlaka hak sahipleri ile istişare edileceğini, hakların korunacağını ve mağduriyetlerin ise asla olmayacağının altını çizen Başkan Adayı Karataş, “20 yıldır bu şehri yönetip bu problemi çözemeyenler, hemşehrilerimize daha Kentsel Dönüşüm yapılacak mahalleyi tanımayan mütaahiti dayatanlar bu dönüşümü gerçekleştiremez. Vatandaşlarımızın deprem riski taşıyan binalarda yaşamalarını asla istemiyoruz. Kentsel dönüşümde istişare edeceğiz, haklar korunacak, mağduriyet asla olmayacak, net metrekareye, net metrekare dönüşüm olacak. Deprem riskini göz önünde tutarak afetlere dirençli bir Afyonkarahisar oluşturacağız. Yapacağımız Kentsel dönüşüm ada bazlı olup, Belediye eliyle ve garantörlüğünde yapılacak, toplumsal denge korunacak hak sahiplerinin çıkarları mutlaka gözetilecektir. Kentsel dönüşümde ayrıca şehrimizin altyapısını geliştireceğiz. Yeşil alanlarımızı arttıracağız. Gürültü kirliliğini azaltacak planlamalarımız olacak. Bu kentsel dönüşümleri yaparken kent ormanlarının da arttırılmasını ve yaşamın içine katılmasını sağlacağız. Yürüyüş yollarını ve spor alanlarını her mahallede yaygınlaştıracağız.” dedi.

“BAŞKA BİR AFYONKARAHİSAR MÜMKÜN”

“İmar planı, mücavir alanlarımız da dâhil gözden geçirilecek, ‘Başka Bir Afyonkarahisar Mümkün Projeleri’ hedefine göre revize edilecektir.” diyen Başkan Adayı Karataş, “Bu manada 21. Yüzyılın ‘Gözde Afyonkarahisar Şehri’nin gerçekleşebilmesi için Nazım İmar planı ve Uygulama Planları konusunda etkin adımlar atılacaktır. Teknokent, Uydukent’ler ve ‘Başka Bir Afyonkarahisar Mümkün Projeleri’ çalışması başlatılacaktır. Kentsel Dönüşüm de sadece iki husus ön planda tutulacak. Afyonkarahisar’ın geleceği. Afyonkarahisar’ın menfaatleri. Kentsel Dönüşüm de çok katlı konutlar yapılmasının karşısındayız. Her bölgede dönüşüm maliyetini sağlayacak kadar konut inşaa edeceğiz. Afyonkarahisar, Afyonkarahisarlılar’ın olacak. Dönüşüm de vatandaşın tercihlerine değer vereceğiz. Hak sahipleri ada bazında bir araya gelerek, kendi buldukları müteahhitle de dönüşümü gerekleştirebilecekler.” ifadelerini kullandı.

“Rant Merkezli Değil, Hak Merkezli Bir Kentsel Dönüşüm Yapacağız”

“AFYONKARAHİSARLIYA AYRICALIKLI DÖNÜŞÜM PLANLIYORUZ”

Kentsel dönüşüm çalışma planının detaylarını aktaran Başkan Adayı Karataş, “Dönüşüm de vatandaşın hakkını son kuruşuna son metrekaresine kadar koruyacağız. Hak sahipleri, ilave olarak yapılacak konutlardan satın almak istediklerinde, kendilerine öncelik hakkı ve özel indirim imkânı sağlanacak. Dönüşüm de vatandaşımızı sadece bir projeye mahkûm etmeyeceğiz. Her bölgemiz için en az 3 farklı proje ortaya koyulacak. Hangi projenin gerçekleştirileceğine Afyonkarahisarlılar karar verecek. Dönüşüm de her bölgeyi farklı konseptle inşaa edeceğiz. Her bölgeyi farklı mimari ve farklıbitki türleriyle donatarak yaşanabilir, Yeni Afyonkarahisarı oluşturacağız. Dönüşümü gerçekleştirirken, vatandaşımızın dairesini net metrekare üzerindendeğerlendireceğiz. Bu haliyle metrekare kaybının önüne geçerek mağduriyetiönleyeceğiz. Yeni Afyonkarahisar’da komşuluk ilişkileri kopmayacak. Yıllardır bir arada oturanAfyonkarahisarlı Hemşerilerimizin dönüşümden sonra da bir arada olmalarını sağlayacağız. Yeni Afyonkarahisar’da esnafımızı da unutmayacağız. Yıllardır Afyonkarahisar’ımıza hizmet veren öncelik sağlayarak ticaretlerini devam ettirebilecekleri esnaf çarşılarımıza öncelik sağlayarak ticaretlerini devam ettirebilecekleri esnaf çarşıları oluşturacağız. Dönüşüm de kiracı esnafımıza da unutmayacağız. Uzun yıllar AfyonkarahisarDönüşüm de kiracı esnafımıza da unutmayacağız. Uzun yıllar Afyonkarahisar’’ımıza hizmet ımıza hizmet veren kiracı esnafımızın, faaliyet yılını baz alarak kendilerine şerefiye bedeli belirleyerek veren kiracı esnafımızın, faaliyet yılını baz alarak kendilerine şerefiye bedeli belirleyerek mağdur olmalarını önleyeceğiz.” dedi.

“AFYONKARAHİSAR DEPREME VE AFETLERE HAZIR OLACAK”

Başkan Adayı Karataş, sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar ilimizin sosyal ve kültürel dokusunu bozmayacak medeniyetimize uygun modern kentler oluşumu hedeflenecektir. Şehrimizi yenilerken su, kanalizasyon elektrik ve hatlarının tek kanaldan ve arıza durumunda ulaşılabilir şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Bunun yanında, Afyonkarahisar’’ımızın tamamında kabloları yer altına alarak görüntü kirliliğinden çevremizi ımızın tamamında kabloları yer altına alarak görüntü kirliliğinden çevremizi kurtaracağız. Afyonkarahisar’ımız depremden etkilenen bir ilimiz. Belediye olarak, yaşanabilecek olasıtüm afetlere karşı hazır olma yönünde çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. Doğa olaylarını birer afetedönüştürmeden, Afyonkarahisar halkının her anında güvenli biryaşam sürdürebilmesi amacıyla etkin bir ‘Afet Yönetim Sistemi’ni oluşturma yönünde adımlarımızı kararlılıkla atacağız. Toplanma alanlarının belirlenmesi ve bilinç oluşturulması gibi şehrimizde deprem öncesi ve deprem sonrası yapılacak tüm hazırlıklar çalışmalar yerine getirilecektir.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti