Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RANTÇILARA VE STOKÇULARA ÇAĞRIDA BULUNAN CENGİZ ÜSTÜN AÇIK KONUŞTU; “Stokçular fiyat düşürmezse hepsini teşhir edeceğim”

Bakkallar Odası Başkanı Cengiz

Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, stokçuları fiyat artışında ısrarcı olmaları halinde kamuoyuna teşhir edeceğini açıkladı. Üstün, “Fakirin, fukarının, bakkal esnafının, fırıncılar esnafının ekmeğiyle oynamayın” dedi

 

Afyonkarahisar Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, dünOda’da düzenlediği basın toplantısında artan ekmek ve gıda fiyatlarıyla ilgiligörüşlerini açıkladı.
“UN FİYATI 180 TL’DEN
380 TL’YE KADAR ÇIKTI”
Cengiz Üstün, un fiyatına gelen zamlar nedeniyle yurt genelinde piyasada ekmek fiyatlarının farklı illerde fahiş ve farklı fiyatlarla satıldığını söyledi. Üstün, “Fırıncılar esnafımız Bakkallar Odası olarak bize bağlıdır. Geçtiğimiz günlerde Afyon’da 1 kilogram ekmek fiyatını 8 TL olarak açıklamıştık. 250 gram ekmek fiyatı 2 TL’dir. Biz geçmiş yıllarda olduğu gibi Türkiye’de 81 ilde en ucuz ekmeği sattığımız gibi bundan sonrada satmaya devam edeceğiz. Malum olduğu üzere son 1,5 aydır un fiyatının 180 TL’den bugün 380 TL’ye kadar satıldığına şahit oluyoruz. Fahiş fiyatlara etken unsurları açıklamak için bir basın toplantısı düzenleme ihtiyacı duydum.” dedi.
“STOKÇULAR ACİLEN
FİYATLARI İNDİRMELİ”
Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, piyasada fiyat artışlarının zam, Covid-19 pandemisi, kuraklık ötesinde spekülatif hareketler ve rant kazanmak üzere özellikle stokçuların ve birtakım insanların yönettiği algıyla pompalandığını dile getirdi. Televizyon kanallarında yapılan yayınlarda farklı fiyatların bildirildiğini söyleyen Üstün, “Son öğrendiğime göre Ankara’da 200 gram ekmeğin 2,25 TL’den satış kararı alınmıştır. Bu çok yüksek bir fiyattır. Fahiş bir fiyattır. Ben esnafımla sürekli istişare halindeyim. Kendilerinin zor durumda olduğunu biliyorum. Ancak biz burada esnafa balık vermekten ziyade balık tutmasını öğretmek durumundayız. Bugün buğday fiyatları ortadadır. Gelen zamlarla alakası yoktur. Benim elimde bir liste var. Türkiye genelinde TMO’dan alınan un fiyatı 186 TL olmak şartıyla 200 TL’den satma garantisiylefirmalar bu unları almışlardır. Ancak piyasaya yansıyan fiyat 380 TL’ye kadar çıkmaktadır. Spekülatif hareketlerde bulunananlara, stokçuluk yapanlara sesleniyorum. Acilen fiyatlarınızı indirin. Eğer fiyatları indirmezseniz tekrar Afyon kamuoyuna ve esnafıma sizleri şikâyet edeceğim.” diye konuştu.
“TMO’DAN UCUZ
UN TEDARİK EDECEĞİZ”
Stokçuların fiyat artırmada ısrarcı olmaları halinde gerekenleri yapacaklarını söyleyen Üstün, “AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya ile konuyu görüştük. Eğer fiyatları artırmada ısrarcı olunursa TMO’dan esnafımıza 180-200 TL arasında fiyatla un tedarik edeceğiz. Yani biz 2 TL’Lik ekmek fiyatını kesinlikle yükseltmeyeceğiz. Tekrar bu vesileyle sesleniyorum. Rantiyecilere, algı oluşturan basın mensuplarına sesleniyorum; Fakirin, fukarının ekmeğiyle oynamayın. Bakkal esnafının ekmeğiyle oynamayın. Fırıncılar esnafının ekmeğiyle oynamayın. İfade ettiğim üzere fiyatlar düşmezse bunların hepsini Afyon’a ve Türkiye’ye teşhir edeceğim.” şeklinde konuştu.
“MESELE MİLLİ, HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM”
Devletin verdiği fiyatların herkesçe bilindiğini söyleyen Üstün şunları kaydetti: “Devletimizin bize verdiği fiyatlar herkesçe malumdur. Eğer fiyatlarda artış devam ederse biz esnafımıza ucuz un temin edeceğiz. Bunları tedarik etmek suretiyle bu fiyattan satış yapmaya devam edeceğiz. Tabiki hassas günlerden geçiyoruz. Herşeyi siyasete bağlayıp algı yönetimiyle dışarıdan müdahalelerle ekonomik dengeleri bozmak ve haliyle enflasyonun artmasıyla döviz kurunun etkinlendiğini biliyoruz. Tüm bunlar birer etkendir. Bu milli bir meseledir. Dolayısıyla herkesi, tüm vatandaşlarımızı, esnaflarımızı, tücccarlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Bu milli bir meseledir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti