Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Reklam ve slogan olan poşetler ücretsiz olmalı”

Ücretli poşet uygulamasına tepki
“Reklam ve slogan olan poşetler ücretsiz olmalı”

Ücretli poşet uygulamasına tepki gösteren Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün, uygulamanın zincir marketler tarafından gelir kapısı haline dönüştürüldüğünü söyledi.
Poşetlerde reklam yapanları samimi bulmadıklarını belirten Üstün, üzerlerinde reklam olan poşetlerin ücretsiz olması gerektiğini vurguladı. Üstün şunları söyledi: “Yılbaşı itibariyle poşetlerde yeni bir konu gündeme geldi. Amaç doğayı koruma olarak ifade edildi. Uygulamada bir takım yanlışlıklar var. Bazı firmaların poşetleri reklamlara alet ettiğini gözlemlemekteyiz. Poşetler alışveriş merkezlerinin ve zincir marketlerin kazanç kapısı haline gelmiş durumda. Poşetlerde reklam yapanların doğayı korumakta samimi olmadıklarını düşünüyoruz. Çünkü reklam ve satış sloganı içeren tüm poşetler ücretsiz olmalı. Satış sloganı içermemelidir. Eğer reklam yapılıyorsa vatandaştan ücret talep edilmemelidir. Burada esnaf ve zanaatkârımıza yapılan haksız bir rekabet de söz konusudur.”
“KÜÇÜK ESNAFA AYRI
BİR YÜK GETİRİYOR”
25 kuruşa alınan poşetlerin 15 kurşunun bakanlığa gittiğini bunun küçük esnaf için ayrı bir yük olduğunu söyleyen Üstün, esnafın zor durumda olduğuna dikkat çekti. Üstün, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizim en büyük sıkıntımız üretmeden tüketen bir toplum haline gelmemizdir. Dolayısı ile bu uygulama tüketimi teşvik eden bir uygulamadır. Büyük marketler 50 lira gibi bir kota belirlemiş bu kotaya ulaşanlara poşeti ucuz fiyata veriyorlar. Bu durum haksız rekabete sebep olmaktadır. Bu işin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Şu anda alışveriş yaptığımızda 25 kuruşluk bir poşet almak durumundayız. Bu 25 kuruşun 15 kuruşu ilgili bakanlığın fonlarına yatırılmaktadır. Bu durum küçük esnaf ve zanaatkârımıza ayrıca bir yük getirmekte. Bu durum topluma iyi anlatılmalı. Daha basit ve uygulanabilir bir hale getirilmelidir diye düşünüyorum.”
>> Nail AZBAY’ın Haberi