Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Karakaş, Dünya Radyo Gününü Kutladı

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dünya Radyo Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Karakaş mesajında, başta AKÜ’nün radyosu Radyo Kocatepe olmak üzere radyo sektöründe emek veren, zor şartlarda yayın hayatlarına devam eden radyoların tüm çalışanlarını tebrik etti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 97 yıl önce 6 Mayıs 1927 tarihinde Türkiye’de ilk yayını yapan radyonun sesin ve sözün en önemli taşıyıcılarından biri olduğunu bildirdi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında eğitimin, toplumsal gelişimin, düşünce ve ifade özgürlüğünün taşıyıcısı aynı zamanda doğal afet zamanlarında bilginin hayati kaynağı olarak, radyoya dikkat çekmek amacıyla UNESCO Birleşmiş Milletler Radyosu’nun yayına başladığı 13 Şubat 1946 tarihine atıfla 13 Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan edildiğini belirtti. Rektör Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Keşfedildiği günden bugüne yaşantımızda önemli bir yer tutan Radyo, teknolojinin gelişmesiyle daha geniş kitlelere ulaşmış, görsel işitsel medyanın da aslında bir anlamda hem kaynağı hem de yol göstereni olmuştur. İlk yayının ardından geride kalan 97 yıllık süre zarfında milletimiz, radyoyu sadece bir ‘müzik kutusu’ olarak görmemiş ülke ve dünya gündemine ilişkin bilgileri temin ettiği adeta kendi sesi olarak bilmiştir. Radyo tiyatrolarından belgesellere kadar önemli bir kültür aktarıcısı ve okul olan radyo, internet teknolojileri ile çok geniş kitlelere ulaşmaktadır. Toplumun ortak mutluluklarının ve acılarının sesi olan radyo, her yaştan dinleyenin beğenisini toplamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Üniversitemiz radyosu Radyo Kocatepe olmak üzere radyo sektöründe emek veren, zor şartlar altında da olsa yayın hayatlarına devam eden radyoların tüm çalışanlarını tebrik ediyor; Dünya Radyo Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti