Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Solak, “10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi”ne katıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Rektör Solak, "10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi"ne katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Tıbbi Genetik Derneği’nin 19-23 Aralık 2012 tarihleri arasında ortaklaşa düzenlediği “10. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi”ne katıldı

Toplam 468 katılımcının 38 sözlü, 484 poster bildiri sunduğu kongrede, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) üniversitelerinden 13 davetli konuşmacı da tıbbi genetikle ilgili görüşlerini paylaştı. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yakut ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’in açılış konuşmalarıyla başlayan kongrenin açılış konferansını AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak verdi. Rektör Prof. Dr. Solak açılış konferansındaki konuşmasında, ülkemizde Tıbbi Genetiğin 50 yılı aşkın sürecine ilişkin gelişme dönemini anlatarak, Türkiye’de İnsan genetiğiyle ilgili ilk çalışmaların 1930 yılında İstanbul Tıp Fakültesinde başladığını, o günden bugüne azımsanmayacak derecede yol alındığını belirterek, şu anda ülkemizde 54 Tıbbi Genetik Laboratuvarının hizmet verdiğini, 86 Tıbbi Genetik uzmanı yetiştiğini ve bin 271 öğrencinin de lisansüstü düzeyde eğitim gördüğünü ifade etti.
Ulusal ve uluslararası düzeyde katılımın sağlandığı kongre kapsamında ayrıca “Kişiye Yönelik Tıp ve Farmakogenetik” başlıklı oturuma başkanlık yapan Rektör Prof. Dr. Solak, Tıbbi Genetik Derneği üyeleri ve akademisyenlerle farklı oturumlarda istişarelerde bulundu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti