Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Solak TÜBA-GEBİP toplantısına katıldı

Solak, mühendislik, sosyal bilimler
Rektör Solak TÜBA-GEBİP toplantısına katıldı

Solak, mühendislik, sosyal bilimler ve sağlık alanlarında oturumların yapıldığı TÜBA GEBİP toplantısında sağlık oturumuna başkanlık yaptı.
Toplantıya Solak’ın yanı sıra TÜBA Asli Üyesi, Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, TÜBA yöneticileri ve akademisyenler katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan TÜBA asli üyesi, Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, TÜBA üyesi olarak üzerine düşen sorumluluğu bir aşk ve şevkle daima yerine getirmeye çalışacağını ifade etti. Aktay, “GEBİP yıllık toplantılarına mutlaka katılmaya çalışırım. Bilim ve düşünce faaliyetinden asla vazgeçmem” dedi.
BENZERİ OLMAYAN
 BİR ÖDÜL
TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ise TÜBA GEBİP ödüllerini özenle sürdüklerini şimdiye kadar 400 ödül verildiğini, bu yıl ise 35 genç bilim insanına ödül verileceğini söyledi. GEBİP ödülünün Türkiye’de ve Dünyanın pek çok yerinde benzeri olmayan bir ödül olduğunu ifade eden Acar, “GEBİP ödüllerinin Türkiye kaynaklı çalışmaları artırmak ve seçkin bilim insanlarını maddi ve bilimsel olarak desteklemek için veriliyor. Biz yine bunu özenle sürdürmeye devam edeceğiz. Özellikle üyelerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Çünkü üyelerimizle biz iş ilişkisiyle bağlı değiliz. Üye olan veya olmayan bilim insanlarımız zorunlu değil de gönüllü olarak çalışıyorlar. Bizimle buraya kadar gelen ve çaba sarf eden herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
YASA VE BİNA
İHTİYAÇLARI VAR
TÜBA’nın yasa ve bina ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Acar, şunları söyledi:
“Başkanlık dönemim sona ermeden bu iki ihtiyacı gidermek için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim. En azından yasa konusunu çözüme kavuşturduğumuzda gözüm arkada kalmayacaktır. Akademi’nin kurumsallaşması ve daha iyi işlev görmesi bakımından bu iki hususun önemli olduğunu sürekli vurguluyoruz. Siyasi muhataplarımızla konu hakkında mutabıkız fakat sürecin biraz daha hızlı işlemesi gerekiyor. Bir an önce neticeye ulaşmak için gayret göstermeye devam edeceğiz.”
Yıllık toplantı, Erzurum ve çevresinde yapılan ziyaretlerle sona erdi.