Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Resulullah’ın mesajlarını anlayan kurtulur – Kocatepe Gazetesi

KUTLU DOĞUM ÖĞRETİLERİN GÜNCELLENMESİOrman
Resulullah'ın mesajlarını anlayan kurtulur

KUTLU DOĞUM ÖĞRETİLERİN GÜNCELLENMESİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası’nı mesaj yayınlayarak kutladı. Eroğlu mesajında; “Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yılki ana teması ‘Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım’ olarak belirlenmiştir. Peygamberler Yüce Allah’ın insanlara doğru yolu bulmaları için gönderdiği en üstün vasıflı kimselerdir. Allah Teala’nın gönderdiği son dinin özel adı İslam, son indirdiği kitap Kuran-ı Kerim ve son peygamberi de Hz. Muhammed (S.A.V.)’dir. Kutlu doğum, yalın ve adet kabilinden bir kutlama merasimi değil, Peygamberimizin bize getirdiği ahlak ve öğretilerini güncellemek suretiyle hayatımıza yansıtmak olmalıdır. Kutlu doğumun, milletimize ve bütün insanlığa sevgi, barış getirmesi, birlik ve beraberliğe vesile olması niyazıyla, kahraman şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diler, milletimizin kutlu doğum haftasını tebrik ederim” dedi.
EFENDİMİZ YOL GÖSTERİCİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Peygamber Efendimizin (S.A.V) mükemmel hayatıyla, her yaştan; kadın-erkek, küçük-büyük, zengin-fakir bütün insanlık için en ideal örnek olduğunu belirten Çoban; “Kur’an-ı Kerim’de birçok ayeti kerimede Efendimizin insanlık için en önemli bir yol gösterici olduğu açıkça gösterilmiştir. Birlikte yaşama hukukunun öncüsü olan Peygamber Efendimizin evrensel mesajını tüm insanlığa yeniden duyurmak ve insanlığın her geçen gün daha da derinleşen kimlik bunalımları ve kimlik çatışmalarının son bulmasına vesile olmasını temenni ediyor, tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
O RAHMET PEYGAMBERİYDİ
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen kutlu elçi Peygamberimizin örnek ahlakını rehber edinmenin inanan insanlar için bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Yurdunuseven şu ifadelere yer verdi: “Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajı, Hazreti Peygamber’in örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel ögeleridir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen o kutlu elçinin örnek ahlakını rehber edinmek biz inanan insanlar için bir zorunluluktur. Kutlu Doğum Haftasının tüm insanlığa birlik, beraberlik kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”
RESUL’ÜN MESAJI TATBİK EDİLMELİ
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Kargın; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum gününü içinde barındıran Kutlu Doğum Haftasına ulaşmış olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. O, insanların en hayırlısı, Allah’ın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di. Sevgili Peygamberimizin (SAV) getirdiği tevhid dininin insanlığa ulaştırdığı rahmet yüklü evrensel mesajını hakkıyla idrak ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle Kutlu Doğum Haftası’nın tüm Türk-İslam Alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
İLAHİ PRENSİPLERİ
ANLAYAN KURTULUR
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı. Fazileti değil rekabeti esas alan zihniyetlerin insanlığa huzur ve saadet getiremeyeceğinin aşikar olduğunu belirten Şenel; “İnsanlığın içine düştüğü kan, gözyaşı, işgal ve sömürü, bu gerçeğin bir tezahürüdür. Tüm milletimizin ve İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor, bu anlamlı haftada gerçekleştirilecek etkinliklerin ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu önemli günler yüce Peygamber’imizin örnek kişiliğini ve eşsiz mücadelesini anlamak için çok önemli bir fırsattır. İnsanlık onun getirdiği ilahi prensipleri rehber edindiği ölçüde kurtuluşa erecektir” dedi.
KARDEŞLİK HAKKIYLA TAŞINMALI
Bolvadinliler Dayanışma Vakfı’ndan (BOLDAV) yapılan açıklamada, kâinatın efendisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunu müjdeleyen Kutlu Doğum Haftasında müminlerin kardeş sözünü hakkıyla taşıma gayretini idrak etmeleri gerektiği belirtildi. Açıklamada; “Peygamber Efedimizi (SAV) en güzel şekilde anmak, anlatmak, asırlar öncesinde söylediği: ‘Beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim.’ sözlerine layık olup, o gül kokulu ‘kardeş’ sözünü hakkıyla taşımak için elimizden geleni yapmalı, O’na olan bağlılığımızı ve sevgimizi bir kez daha göstermeliyiz” denildi. (Kocatepe Haber Merkezi)