Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Robot istihdamına hazır olmalıyız”

“Robot istihdamına hazır olmalıyız”

ATSO’da “Geleceğin dünyası: İşletmelerde yapay zeka ve  robotlaşma eğitim” düzenlendi

 

ATSO KOBİ Akademisi tarafından “Geleceğin Dünyasına Hazırlık: İşletmelerde Yapay Zeka ve Robotlaşma Eğitimi” düzenlendi. Eğitimin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şükrü Köse yaptı. Köse, “Bugün yine çok önemli gördüğümüz, geleceği şekillendireceğine inandığımız bir konu başlığını masaya yatıracağız. Dünya, internet siteleri, sosyal medya ve dijitalleşmenin diğer unsurları ile birlikte herkesin herkese ulaşabildiği bir yer oldu. Ancak teknoloji alanındaki gelişmeler gösteriyor ki dijitalleşme bugünden tahmin edemeyeceğimiz bir yöne doğru evrilecek. Yarının dünyasına şimdiden hazırlık yapmamız ve yeni gelişmelere hızlıca uyum sağlamamız, şirketlerimiz için çok önemlidir” dedi.
Köse, robotlaşma süreçleri ile ilgili farklı yaklaşımların olduğunu hatırlatarak “Önümüzdeki süreçte robot istihdamının yanı sına ‘öğrenebilen ve birbirileri ile iletişim kurabilen’ co-botların da gündeme geleceğini öngörüyoruz. Tabii robot ve cobotların istihdamı, beraberinde ‘işsiz kalan insanlar’ sorununu getirecek. Bu sorunun çözümü için robot ve cobotlarla yapılan üretimden kazanılacak artı değerin, dünyanın tüm bireylerine sabit olarak ‘insanlık geliri’ adıyla verilmesi tartışılıyor” ifadelerini kullandı.
Köse, konuşmasına şöyle devam etti:
“Başka bir sorun da özellikle öğrenebilen robotların, şirketlerin yönetimine geçebilecek hâle gelmesidir. Bu sorun için henüz net bir çözümün ortaya atıldığına şahit olmadık. Dünyanın hızla ilerlediği yönde yürümek, şirketlerimizin geleceği için çok önemli. Bu nedenle, bugünkü eğitimimizin son derece yararlı olacağına yürekten inanıyor; eğitimi verecek olan Sayın Dr. Öğr. Üyesi Naim Karasekreter’e teşekkür ediyorum.”
Köse’nin açılış konuşmasının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Naim Karasekreter, yapay zekanın tarihçesi ve gelecek öngörüleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Yaklaşık 1,5 saat süren eğitimin sonunda Katılım Belgesi takdim edildi.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi