Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Robotik Teknolojide güncel gelişmeler konuşuldu

Robotik Teknolojide güncel  gelişmeler konuşuldu

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından düzenlenen “Robotik Teknoloji” konferansında güncel bilimsel gelişmeler konuşuldu

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ozan Turamanlar, “Motor Nöron Kavramından Robotik Teknoloji Modeline” başlıklı konferans verdi. Tıp Fakültesi Mavi Salondaki konferansta FTR öğrencisi Samet Halit Dönmez de güncel yaklaşımlar ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta, yeni gelişmeler ışığında özellikle felç gibi nörolojik hastalıklardaki tedavi yaklaşımlarından biri olan robot teknolojisi tanıtılarak gelecekteki kullanımları hakkında bilgiler aktarıldı.
“NÖROLOJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE BÜYÜK İLERLEMELER SAĞLANDI”
Konferansta bilimin çok hızlı ilerlediğine dikkat çeken Doç. Dr. Turamanlar, şu anda iki yaşında olan çocukların gelecekte yapacakları mesleklerin çoğunun henüz keşfedilmediğini kaydederek transistör benzeri kortikal implantlar, algoritmik kod çözücüler, robotikler sayesinde nörolojik hastalıkların tedavisinde büyük ilerlemeler sağlandığını söyledi. Doç. Dr. Turamanlar, “Ülkemiz de dâhil çeşitli ülkelerde yapılan bilimsel araştırmalar sayesinde şu anda tedavisi mümkün olmayan nörolojik hastalıkların, çok yakın gelecekte tedavi edilebileceği ile ilgili umut vaat eden gelişmeler yaşanmaktadır.” dedi.
Öğrencilerin ve akademisyenlerin ilgiyle takip ettiği konferans, FTR topluluğu danışmanı Öğretim Görevlisi Yunus Emre Kundakçı’nın ve Topluluk Başkanı Nurullah Ertuğrul’un konuşmacılara plaket takdimiyle son buldu.