Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Romanya ve Litvanyalılar haşhaşlı katmere doyamadı

Romanya ve Litvanyalılar haşhaşlı katmere doyamadı

UNESCO tescilli Afyonkarahisar mutfağının en önemli ürünlerinden olan haşhaşlı katmer, Romanya ve Litvanya’dan gelen Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerini mest etti

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından Türkiye-AB İş Dünyası Hibe Programı çerçevesinde sürdürülen KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı projesi çerçevesinde Afyonkarahisar’a gelen yabancı konuklar önceki akşam Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Bürosu’ndan Özge Öztürk Demirayak’ın rehberliğinde Ulu Cami ve Tarihi Konaklar bölgesini dolaştı. Heyette Romanya’dan Adrian Pıntea, Anca Muntean, Narcis Buzıla Litvanya’dan Alfredas Jonuska, Ingrida Paskevıcıute, Daiva Jonuškıene yer aldı.
“ANNEANNEMİN YAPTIKLARINI HATIRLATTI”
Heyet, daha sonra Bedesten Çarşısı önünde bulunan katmer büfelerinden haşhaşlı katmerin tadına baktı. Haşhaşlı katmeri çok beğenen Alfredas Jonuska, “Bu lezzeti çok beğendim. Ne zaman yenildiğini merak ettim. Her zaman yeniliyormuş. Gerçekten çok güzel.” dedi.
Adrian Pıntea ise haşhaşlı katmerin çok güzel olduğunu söyleyerek, “Bu lezzete bayıldım. Bana anneannemin yaptıklarını hatırlattı.” diye konuştu.