Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RSP TEKNOFEST’TE ön elemeyi geçti

Rahmiye Sare Palalı (RSP)

Rahmiye Sare Palalı (RSP) Teknik Koleji öğrencilerinin yaptığı roket projesi TEKNOFEST Kurulu tarafından ön elemeyi geçmeye layık görüldü

 

Ücretsiz kolej eğitimi veren Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğretmen ve öğrencilerinin kurduğu takımlarla Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST’e yaptığı başvuruda ön eleme geçildi.
RSP Kolejinin Makine Teknolojisi Alan Şefi ve Öğretmeni Öner Özkan’ın danışmanlığını yaptığı Gökada Takımı 2021 TEKNOFEST Liseler arası Roket yarışmasında ÖTR değerlendirme aşamasını başarı ile geçti.
Konu hakkında açıklama yapan Özkan şunları kaydetti: “Öğrencilerimiz ile birlikte kurduğumuz Gökada Roket Takımı 2021 TEKNOFEST Liseler arası roket yarışmasında ÖTR değerlendirme aşamasını başarı ile geçmiştir. Bu ilimiz ve okulumuz açısından büyük bir başarıdır. Ayrıca bunu Afyon ilimizden başaran tek okul ve ekip öğrencilerimizin kurduğu ekiptir. Bu durum bize ilimizi tek başına temsil edeceğimizin sorumluluğunu yüklemektedir. Türkiye’deki binlerce okul arasından yüksek bir puanla aşamayı geçmek hepimizi çok mutlu etti. Tüm aşamaları geçip öğrencilerimiz ile tasarladığımız projeyi hayata geçirmek ve yapacağımız roket ile atış gerçekleştirmek en büyük hedefimizdir. Öğrencilerimiz ile gurur duyuyoruz emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”
Okul Müdürü İbrahim Çakal, emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek, yarışmaya başvuran öğrencileri madalya ile ödüllendirdiklerini, öğrencilerin ön elemeyi geçmelerinin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekledi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi