Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RSP’den Kızılay’a kan bağışı desteği

Rahmiye Sare Palalı (RSP)

Rahmiye Sare Palalı (RSP) Teknik Koleji’nde kan bağışı yapıldı

 

Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi ve RSP’nin ortak olarak düzenlediği kan bağışı programına yoğun katılım gerçekleşti. Kan bağışına; Kolej Kurucusu Önder Artuk, Okul Müdürü İbrahim Çakal, Müdür Yardımcısı Ömer Mürsel Bilik, öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli katıldı.
“50 ÜNİTE KAN BAĞIŞI YAPILDI”
RSP Teknik Koleji Müdür Yardımcısı Ömer Mürsel Bilik, okulda 50 ünitenin üzerinde kan bağışı gerçekleştirildiğini belirterek, “Kan bağışı açısından bu rakam çok iyi bir rakamdır. Afyonkarahisar’da günlük olarak 100 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Bizlerde Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji olarak bu durumun bilincinde olan bir okuluz. Hedefimiz ikinci dönem yine aynı kan toplama etkinliğini yapıp, 18 yaşını dolduran öğrencilerimiz ile birlikte bu rakamı yüz üniteye çıkarmaktır.” dedi.
“KAN ACİL DEĞİL
SÜREKLİ İHTİYAÇTIR”
Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru İsa Karakaya, 153 yıllık bir çınar olan Kızılay’ın “Kan hayatımızda acil değil, sürekli ihtiyaçtır.” sloganını hatırlattı. Dr. Karakaya, “Sürekli ihtiyaç olan kan için düzenli olarak kan bağışı yapılması ve insanlarında bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. RSP Teknik Koleji’nde kan verme etkinliğine vesile olan okul kurucusuna, değerli yöneticileri ve öğretmenlerine, personellerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“KÖPRÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Bağışçılarımızın 15 dakikası, bir başkası için bir ömür olabiliyor diyen Kan Bağış Merkezi Ekip Doktoru İsa Karakaya, “Her şeyden önce kan vermek insan sağlığı için oldukça önemlidir. Kan vermenin kan veren bağışçıya en büyük faydası; kan veren kişi, hiç tanımadığı 3 kişinin hayatını böylelikle kurtarabiliyor. Aynı zamanda kan bağışlamak insani ve onurlu bir davranıştır. Bir insanın hayatını kurtarmanın vermiş olduğu manevi duygu ölçüsüz boyuttadır. Bizlerde her yönü ile insanlık adına faydalı olan bu etkinlikte, bağışçı ve ihtiyaç sahibi arasında bir köprü olmaya devam ediyoruz. Bağışçılarımızın 15 dakikası, bir başkası için bir ömür olabiliyor. Bu yüzden Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin tüm fertlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“KAN BAĞIŞ ORANINDA 3 HANELİ RAKAMLAR BEKLENİYOR”
Kan bağış oranlarında 3 haneli sayıları görmeyi arzu ettiklerini belirten Dr. Karakaya şunları kaydetti: “Pandemi nedeniyle kan bağışlarında genel olarak bir düşüş yaşıyoruz. Hem tüm ülkemizde, hem de Afyonkarahisar’da bu durumu fazlası ile 2 yıldır hissediyoruz. Aslında bizler için şuanda almış olduğumuz tüm kanlar çok kıymetli. Gönül isterki kan bağışlarında rakam olarak 3 haneli rakamları görelim. Bu konuda da Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji okulumuz ve hocalarımızın olduğu gibi; diğer okullarımızdan ve hocalarımızdan destekleri bekliyoruz.” >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti