Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RSV Virüsü Nedir?

RSV virüsü Nedir? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, RSV virüsü Nedir? Tedavi yöntemleri nelerdir?  Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

RSV virüsü Nedir? Sorusu

Solunum sinsityal virüsü (RSV) hastalığı, kış mevsiminde salgınlarına neden olabilen; tüm solunum yollarını etkileyebilen bir RNA virüsüdür. Genellikle çocuklarda görülen bu virüse, yetişkinlerde de rastlana biliyor. RSV virüsü; yakın temas, göz, burun akıntısı ve havada asılı kalan damlacıklar yoluyla bulaşıyor. Boğaz, burun, akciğer gibi solunum yollarını etkileyen bu virüs geçirilse bile tekrarlayabiliyor.

 

RSV VİRÜSÜ NE KADAR SÜRER?

RSV virüsü genellikle virüs temasından 4 ila 6 gün sonra burun akıntısı, öksürük, hapşırık, ateş gibi belirtiler ile ortaya çıkar. Hastalık süreci hastaya göre değişmekle birlikte bir veya iki hafta içinde kendiliğinden geçmektedir.

 

RSV VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

RSV virüsü, grip, COVID-19 gibi diğer solunum virüslerine benzer genellikle burun akıntısı, öksürme, hapşırma, ateş, iştahta azalma ve hırıltı şeklinde geçirilir. Çok küçük bebeklerde huzursuzluk, aktivitede azalma, beslenme güçlüğü ve solunum güçlüğü tek semptomları ile bile ortaya çıkabilir.

 

RSV VİRÜSÜ TEDAVİSİ NEDİR?

RSV virüsüne ait net bir tedavi yoktur. Virüsün sebep olduğu klinik tabloya göre genellikle tedaviler uygulanmaktadır.

 

RSV VİRÜSÜ TEHLİKELİ MİDİR?

 

RSV özellikle bazı hasta gruplarında ölümle sonuçlanabilen ciddi enfeksiyonlara neden olmaktadır. Altı aydan küçük bebekler, kronik akciğer hastalığı (bronkopulmoner displazi, kistik fibroz) bulunan çocuk ve erişkinler, 35. gebelik haftasından önce doğan bebekler, doğuştan kalp hastalığı olan bebekler ve çocuklar, lösemi ve ağır kombine immün yetmezlik hastaları, bakımevinde kalan yaşlılar bu virüsün oluşturduğu hastalığın daha ağır ve ölümcül seyredebildiği hasta grubunu oluşturmaktadır.