Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ruhun Dansı, kültürün başkentinde – Kocatepe Gazetesi

Ruhun Dansı, kültürün başkentinde – Kocatepe Gazetesi
Ruhun Dansı, kültürün başkentinde

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği (AKSAM) Türk Tasavvuf Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu, Ruhun Dansı gösterisini Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de sergileyecek

O’dan O’na/Ruhun Dansı” gösterisi Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Etkinlikleri çerçevesinde Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak.
“2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı” tarafından özel olarak davet edilen 80 kişilik AKSAM Türk Tasavvuf Müziği ve Gösteri Sanatları Topluluğu 14 Eylül 2013 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salon’unda saat 19.00’da sahne alacak.
Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, bilimsel, kültürel, sanatsal araştırma, inceleme ve etkinlikler yaparak, kültürel birliği ve dayanışmayı sağlamaya çalışırken dünya barışına, uygarlığına, bilime ve sanata katkıda bulunmak amacıyla hizmet veriyor.
2010 yılında İstanbul’da düzenlenen “Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları 10. Zirve Toplantısı” sırasında Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) tarafından önerilen “Türk Dünyası Kültür Başkenti” uygulaması oy birliği ile kabul edilmiş ve bu karar doğrultusunda ilk kez Kazakistan’ın başkenti Astana “2012 Türk Dünyası Kültür Başkenti” seçilerek yürürlüğe girmiş ve 2013 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak da Eskişehir seçilmişti. (Kocatepe)