Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Saadet Partisi önce yaptığı kirli ittifakı açıklasın”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığının “Askıda Ekmek”kampanyasına yönelik eleştirilerine cevap vererek, “Saadet Partisi öncelikle yapmış olduğu kirli ittifakı açıklasın” dedi

 

MHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan’ın MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye yönelik “Askıda ekmek kampanyası yapmak yerine, partinin hazine yardımını devlete bağışlayın” eleştirilerine sert sözlerle karşılık verdi.
“DEVLET, BAHÇELİ’NİN KENDİSİDİR”
Kartal, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanının bir açıklaması olmuş. Sayın Genel Başkanımız, Türkmen beyimiz Dr. Sayın Devlet Bahçeli’ye yönelik olarak demişler ki askıda ekmek kampanyası yapacağınıza, partinizin hazine yardımını devlete bağışlayın demiş arkadaş. Bu arkadaşımıza seslenmek istiyorum devletten kastettiği kimdir? Devlet olarak neyi ve kimi kastetmektedir. Öncelikle şunu hatırlatmak isterim kendisine askıda ekmek kampanyası yapacağınıza partinizin hazine yardımını devlete bağışlayın dediğiniz devlet sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin zaten ta kendisidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu devletin, bu milletin özüdür. Devletin geleceğinin de teminatıdır.” şeklinde konuştu.
“GENEL BAŞKANIMIZ MİLLETVEKİLİ
MAAŞINA DAHA EL SÜRMEMİŞTİR”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milletvekili maaşına bile el sürmediğini dile getiren Kartal, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli beyefendi bugüne kadar yaptıklarını ve göstermiş olduklarını söylediğinde haklı çıktığı konuları irdelemişler mi bu arkadaşlarımız. Öyle bir genel başkandan bahsediyoruz ki milletvekili maaşına daha hiç el sürmemiş genel başkandan bahsediyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde, burada şehit ailelerine yaptığımız ziyarette dernek başkanının kendi ifadesidir ‘sayın genel başkanım Mehmetçik Vakfı’na ve şehit ailelerine yaptıkları yardımları bizzat biliyoruz’ demişlerdir. Milletvekili maaşına bir defa bile el sürmemiş, bütün milletvekili maaşını şehit ailelerine ve Mehmetçik Vakfı’na bağışlamış bir genel başkandan bahsediyoruz. Bunu Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanına hatırlatmak istiyorum.” dedi.
“ASKIDA EKMEK UYGULMASINDAN
NEDEN RAHATSIZ OLUYOLAR”
2018 yılının Haziran ayında ekmek fiyatlarındaki artış üzerine MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin zammın insani ve vicdani olmadığını söylediğini hatırlatan Kartal, “Ankara’da, özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘askıda ekmek’ projesini başlatıyorum” demişti. O günden bugüne İl ve İlçelerde Milliyetçi Hareket Partisi olarak kampanya aktif olarak devam etmekte. Yapılan eleştirilere de kampanyandan neden rahatsız oluyorlar. Bir insan askıda ekmek uygulamasından niçin rahatsız olur? Önce buna bakmak lazım. Sözde milli görüştü olduklarını iddia ediyor arkadaşlarımız, zimem defteri, askıda ekmek uygulaması gibi yüzyıllardır Türk toplumu içerisinde gelenek haline gelmiş uygulamalar vardır. Askıda ekmek uygulaması bugünkü bir uygulama değildir. Yıllardır bu uygulamayı yapıyorum. Bakabilirler basından, 2018 de başlattım Merkez İlçe Teşkilatı olarak. Bir fakire, fukaraya, durumu iyi olmayanlara yardım ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisinin yardım etmiş olması ve bu yardıma davet etmiş olmasından niçin rahatsız oluyorsunuz? Önce kendinizi sorgulayın diyorum.” ifadelerini kullandı.
“KİRLİ İTTİFAKI AÇIKLAYIN”
Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan’ın “HDP PKK ise HDP’ye niye yardım yapılıyor?” dediğini kaydeden Kartal, bu eleştiriye ise yazılı evraklarla karşılık verdi. Öncelikle Saadet Partisi’nin yapmış olduğu ittifakı açıklaması gerektiğini söyleyen Kartal, “HDP, PKK’ya eşit değil, bunu mu demek istiyorsunuz? Bunu sormak istiyorum. Saadet Partisi olarak öncelikle yapmış olduğunuz kirli ittifakı açıklayın. Türk milletinin değerleriyle ve özüyle alay etmeye kalkmayın.” dedi.
>> Kocatepe Haber Merkezi