Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sabırla Ve Azimle Zulme Karşı Duracağız”

“Sessiz Hekim Yürüyüşü” etkinliğinin 16’ncı haftasında sağlık çalışanları Gazze’deki katliam ve soykırım için biraraya geldi. Dr. Harun Emre Korkmaz yaptığı açıklamada, “Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.” dedi.

VİDEOYU PAYLAŞ

“Hekimlerden Sessiz Yürüyüş” etkinliği 16’ncı haftasında hekimler ve sağlık çalışanlarının terör, soykırım ve işgale karşı Gedik Ahmet Paşa Camiinde bugün (İmaret) öğle namazının ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından Zafer Meydanına kadar yaptıkları yürüyüşle gerçekleştirildi.

“SİSTEMATİK İŞGAL VE ZULMÜN ŞİDDETİ ARTTI”
Yürüyüşün ardından Dr. Harun Emre Korkmaz, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İşgalci İsrail’in, Filistin’de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüm, 7 Ekim’den bu yana daha da şiddetlenerek tam 147 gündür, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlarda, bütün dünyanın gözü önünde devam ediyor. Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizim tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor.
İşgal güçlerinin hastanelere ve sağlık sistemine karşı yürüttüğü sistematik savaşta, son gelen bilgilere göre bölgede ayakta kalan hastanelerden El-Ehli Baptist ve Uluslararası El-Hulu Hastanesinde de yakıt tükendi. Filistin Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaparak, Gazze’nin kuzeyinde çalışır vaziyetteki tek Hastane olan Kemal Advan Hastanesinin de yakıtsızlık sebebiyle hizmet dışı kaldığını ve hastanedeki 7 bebeğin açlıktan hayatını kaybettiğini bildirdi.”

“Sabırla ve azimle zulme karşı duracağız”
“GAZZE’YE YARDIM YARI YARIYA DÜŞTÜ”
“7 Ekim’den bu yana; 337 sağlık personeli şehit oldu. 99 sağlık personeli tutuklandı. 150 sağlık kuruluşu hedef alındı.” diyen Dr. Korkmaz, şöyle konuştu: “30 hastane ve 53 sağlık ocağı hedef alınarak hizmet dışı bırakıldı. 122 ambulans hedef alındı. Gazze’ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor. Gazze’ye açılan tek kapı Refah Kapısı abluka altında, insani yardımlara geçit vermiyor. Uluslararası Adalet Divanı’nın 26 Ocak’ta İsrail’e karşı hükmettiği kararları arasında Gazze’de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, Şubat ayında Gazze’ye giren yardımın Ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiliyor. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin ise, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. “

“Sabırla ve azimle zulme karşı duracağız”
“HAYATIN HER ALANINDA BOYKOT ÇAĞRIMIZI TEKRARLIYORUZ”
Dr. Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından biri boykottur. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz.”

“Sabırla ve azimle zulme karşı duracağız”

“SABIRLA VE AZİMLE ZULME KARŞI DURACAĞIZ”
Dr. Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Hekimler ve sağlık çalışanları olarak 16. haftasında toplandığımız ‘Sessiz Yürüyüş’ümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızla ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.”

“Sabırla ve azimle zulme karşı duracağız”

DİĞER VİDEOLAR

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti