Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadettin Saran’ın Serveti Ne Kadar?

Tanınan iş insanları arasında olan Saadettin Saran’ın hayatından sonra Sadettin Saran’ın serveti ne kadar? Sorusu da en çok araştırılanlar arasında. Peki, Sadettin Saran’ın serveti ne kadar?

Tanınan iş insanları arasında

İş insanı Sadettin Saran, spora olan düşkünlüğü ile tanınmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki öğrencilik döneminde okulun yüzme takımının kaptanlığını yapan Saran, 2 yıl en değerli sporcu seçildi. 1984-1985 yıllarında Türkiye’de Yüzme Milli Takım kaptanlığını yaptı. 50 metre serbestte ve Türkiye 25 yaş üstü masterlar rekorunu kırdı.

Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964 tarihinde ABD’nin Denver kentinde dünyaya geldi. Saran Türk-Amerikalı iş insanı ve spor yöneticisidir. Sadattin Saran, soyadını taşıyan Saran Holding aracılığıyla Türkiye televizyonlarında yayınlanan spor müsabakalarının yüzde 50’den fazlasının yayın haklarını elinde tutmaktadır. Üniversite eğitimi için yeniden Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Kentucky Üniversitesi’nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi aldı. Üniversite eğitimi sırasında televizyon yayıncılığı ile ilgilenmeye başladı. Entertainment and Sports Programming Network adlı, spor yayıncılığı konusunda uzman Amerikan kuruluşunda çalıştı. 1990-1995 yılları arasında Amerikan uzay ve savunma sanayi kuruluşu Martin Marietta’nın Ankara temsilciliğinde çalıştı. ESPN’in Türkiye Temsilcisi olarak Türkiye’de spor yayıncılığı ve yayın hakları alanına girdi. 1995 yılında kendi şirketini kurdu ve Saran Holding’in temelini attı. Sadettin Saran, 2004 yılında Bundesliga kulübü Borussia Dortmund’un 4 milyon avro değerinde hissesini satın aldı. Alman kaynaklar, Saran’ın BVB’deki hisselerini yüzde 10’a kadar arttırdığını açıkladı. Saran, sarı-siyahlı kulüpte 2005 yılında ortaya çıkan mâlî skandal sonrasında Dortmundlu taraftarlardan gelen tepkiler üzerine hisselerini sattı. S Sport, Radyospor, Radyo Müzik, Radyo Trafik gibi medya kuruluşları ile Ajansspor internet sitesi ve tuttur.com bahis sitesi de Sadettin Saran’a aittir. Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Klübü’nün 9945 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu üyesidir. Saran, Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde futbol şube sorumlusu sıfatıyla kulüp yönetimine görev aldı. Aziz Yıldırım yönetiminin icraatlarını onaylamadığı ve açıkça eleştirdiği için başkan ile ilişkileri bozuldu ve Aziz Yıldırım tarafından olaylı, kurallara aykırı bir şekilde yönetimden uzaklaştırıldı. Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden haksız olarak ihraç edildiği yönünde karara karşı dava açtı. Fenerbahçe Kulübü ile Sadettin Saran arasında 7 yıl süren kulüp üyeliğinden haksız ihraç davasında, Yargıtay Sadettin Saran’ı haklı buldu.

SADETTİN SARAN’IN SERVETİ NE KADAR?

Ünlü tanınmış iş insanları arasında yer alan Saadettin Saran’ın serveti en çok merak edilenler arasında. Saadettin Saran’ın servetini net olarak bilinmemekteyken tahmini olarak 400 milyon dolar oladuğu söylenmektedir.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti