Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadık Yakut onay verdi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sadık Yakut onay verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyon’daki sivil toplum kuruluşlarıyla görüştükten sonra açıkladı: Afyon’u Meclis kulisinde simgeleyecek maket için TBMM Başkanvekili Sadık Yakut onay verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın gündeme getirdiği “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Afyonkarahisar’ın yeteri kadar temsil edilmediği” konusuyla ilgili olarak gi-rişimler başladı.
Meclis kulisinde tüm illerin kendile-rine ait 60 santimetre genişliğinde, 80 santimerte uzunluğunda maket alanlarının bulunduğuna dikkat çeken CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Afyonkarahisar’ın kale ve haşhaş ile simgelendiğini, ancak bu iki figürün Afyonkarahisar için yeterli olmadığını belirtti. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut ile de görüşen Toptaş, “Bu konuda daha önce TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ile görüştüm. Başkan Vekilimiz değiştirilebileceğini ve yapıp getirilmesi gerektiğini paylaştı. TBMM’de illerin sergilendiği alana yeni yapılacak maketi koymak için gerekli girişimlerde bulunuyorum.” dedi.
CHP Milletvekili Toptaş, şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar’ın birçok özelliğini yansıtan bir çalışma yapılmalıdır. Bu konuda gerekirse bir yarışma düzenlenmelidir. Sivil Toplum Örgütleri, Üniversite, Basın ve Kurumlar çalışmalarını yapmalıdır. Türkiye’den gelen herkesin ilk gördüğünde bu Afyonkarahisar’ın simgesidir diyebilmelidir. Afyonkarahisar’ı tarihiyle, kültürüyle, termaliyle, sanayi ürünleriyle, gıda ve tarım ürünleriyle beraber anlatan kompozisyon ile oluşturulacak maket yapılmalıdır.” (Kocatepe)