Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlam çatıya zarar veriyorlar

Zafer Müzesi’ndeki tadilat çalışmalarında

Zafer Müzesi’ndeki tadilat çalışmalarında bina çatısındaki kiremitlerin toplanıp, çatının ahşap yapısının kar ve don tehdidi altında bırakılması tepki topluyor

 

Afyonkarahisar’ın önemli tarihi ve kültürel yapılarından Zafer Müzesi’nde “Nihayet tadilat başladı” diye sevinilirken çalışma usullerindeki düzensizlik vatandaşları endişeye sevk etti.
Aylar süren beklemenin ardından Zafer Müzesi’nin tadilata girdiğine sevinen Afyonkarahisarlılar, yoğun kar yağışı öncesinde tarihi binanın çatısındaki kiremitlerin toplanmasına anlam veremediler. Tarihi yapının kiremitlerinin toplanması nedeniyle çatısındaki ahşap yapının karlar altında kaldığına dikkat çeken Afyonkarahisarlılar, “Binanın temelinde sıkıntı var diyorlardı. Bu tadilat ile çatısı da artık sıkıntıya girecek. Kar yağışı öncesinde müteahhit firma tarihi yapının çatısındaki kiremitleri topladı. Son dönemin en yoğun kar yağışı sonrasında Zafer Müzesi’nin çatısı karlar altında kaldı. Müze’nin çatısındaki ahşap yapının karlar altında kalması mutlaka zarar verecektir. Karın ne zaman kalkacağı, don havanın ne zaman kırılacağı ve Zafer Müzesi çatısının ne kadar kar, don ve yağmur altında kalacağı belirsiz. Böylesine düşüncesiz çalışma mı olur?” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
Zafer Müzesi binasının zarar görmemesi için nasıl tedbirler alınacağı merakla bekleniyor.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti