Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlığın için hareket et – Kocatepe Gazetesi

İl Halk Sağlığı Müdürü
Sağlığın için hareket et

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, obezitenin vatandaşların yaşam kalitesini düşürdüğünü belirtti. Akgün, “Obezite (şişmanlık) insan ömrünü kısaltması ve ortaya çıkardığı yan etkilerle de yaşam kalitesini bozması nedeniyle bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Son yıllarda yaşam biçimindeki değişikliklerin de katkısı ile toplumda görülme oranları sürekli artmakta ve obezitenin temelinde henüz bilinmeyen birçok genetik etkenin olduğu sanılmaktadır” dedi.
HER AN DİKKATLE TAKİP EDİLMELİ
Akgün, obezitenin anne karnından itibaren dikkatle izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Obezite ile mücadele anne karnından yaşamın sonuna kadar sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Bu nedenle obezite hakkında toplumdaki farkındalığın arttırılması, günlük yeme alışkanlıklarının sağlıklı yöne kaydırılması, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve diğer sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması gerek önleme gerekse tedavide önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
FİZİKSEL ETKİNLİK
OLMAZSA OLMAZ
Akgün, açıklamasına şöyle devam etti:
“Obezite sıklığının hızlı artışını durdurmanın en önemli yolu bireylerin obez olmalarını önlemektir. Bu amaçla topluma dönük doğru ve kanıta dayalı bilimsel uygulamalar çocukluktan itibaren başlatılmalıdır. Temel olarak önemsenmelidir. Bunlar: Obezite konusunda eğitim (çocukluktan itibaren), yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite yapılmasıdır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti