Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlık çalışanları ek ödeme değil, maaşa zam istiyor”

“Sağlık çalışanları ek ödeme değil, maaşa zam istiyor”

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

 

Afyonkarahisar Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk, sağlık çalışanlarının ek ödemeler yerine maaş zammı talep ettiklerini belirtti

 

Afyonkarahisar Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Öztürk, sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılmasına ilişkin mevzuat düzenlemelerini değerlendirdi. Öztürk, “Sağlık çalışanlarına salgın nedeniyle ilave ek ödeme yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme yapılması talebimizi uzun zamandır dile getiriyoruz. Adaleti sağlamanın, problemleri ortadan kaldırmanın ve hakça bir paylaşım yapmanın da tek yolunun budur. Yaşanan gelişmelerde haklılığımızı göstermektedir. Çünkü Kovid-19 salgını kapsamında ortaya çıkarılan ama sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan çok uzak olan adı tavandan kendi yavandan ilave ek ödemelerdeki sorunlar bir türlü bitmemektedir. Üniversite hastanelerinde 6 aydır, Sağlık Bakanlığı’nda ise Kasım ayından bu yana bu ilave ek ödemeler ödenmemektedir. Süreye, idarecinin inisiyatifine çeşitli şartlara ve onaylara bağlı olan ilave ek ödemeler çalışanı bezdirmiştir.” dedi.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILI’NDA
GEREĞİ YAPILACAKTIR”
Öztürk şöyle devam etti: “Her ne kadar üniversite hastaneleri için kısa bir süre sonra ödemelerin yapılacağı ifade edilmişse de, Sağlık Bakanlığı ile ilgili yönetmelik ve dağıtımı ile ilgili düzenlemede yeni yayınlanmış olsa da bu gecikmenin bize göre bir izahı yoktur. Adı bürokrasi, gecikme veya onay bekleme her ne olursa olsun salgınla kahramanca mücadele eden ve bu uğurda hayatını ortaya koyan sağlık çalışanlarına yapılan bu muamele izandan da uzaktır. Salgın sürecinde sağlık çalışanlarının memnun olmadığı bir ödemede bile böylesine gecikme yaşanıyor ise söylenecek daha fazla söz de kalmamıştır. Sağlık çalışanları için esnek mesaiyi uygulamamada, izinleri iptal etmede çok hızlı davranan bürokrasi ve karar vericilerin çalışanların hakları içinde aynı hız seviyesine ulaşmalarını bekliyoruz. İlave ek ödemelerin bir an önce ödenmesini ve sağlık çalışanları için maaşlara tek ödeme şeklinde bir zammın hayata geçirilmesi için acil düzenleme yapılması talebimizi bir kez daha yineliyoruz. 2021 yılı sağlık çalışanları yılı olduğuna göre bunun gereğini yapmalarını karar vericilerden bekliyoruz.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi