Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Kampusü’nün uyumu, hizmetlere de yansıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Sağlık Kampusü'nün uyumu, hizmetlere de yansıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, Afyon Sağlık Yüksekokulu ve AKÜ Hastanesi Başhemşireliği’nin işbirliğiyle “Hemşireyiz, Çünkü” temalı 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Hastanesi Başhekimi ve AKÜ Tıp Fakültesi  Dekan V. Prof. Dr. Adem Aslan, AKÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Haşmet Sarıcı, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar, Doç. Dr. S. Handan Yıldız,  Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pakize Özyürek, AKÜ Hastanesi Başhemşiresi Gülsen Yıldırım, AKÜ Hastanesi ve Sağlık Yüksekokulu yöneticileri ile Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Gülsen Yıldırım, insan sağlığına hizmet etmenin en onurlu görevlerden biri olduğunu belirtti. Yıldırım, “Hemşirelik mesleğini meslektaşlarımız sevgi, saygı ve sabırla yerine getirmektedirler. Bilgi ve becerilerini insan sağlığına adayan hemşirelerimiz, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, geliştirilmesinde ve sürdürülmesinde önemli rol oynamaktadır. Mesleğini özveriyle sürdüren hemşirelerimizin, hemşirelik haftasını kutluyorum” dedi.
AKÜ Afyon Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pakize Özyürek ise yaptığı konuşmada Hemşirelik Haftası’nın doğuşu ile ilgili bilgiler verdi. Özyürek, “Hemşireler, savaş yaralılarına bakmakla başlayan mesleki yolculuklarına, kronik ve uzun süreli hastalıklardaki artış, daha iyi sağlık hizmeti talebi, dünyadaki sağlık ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması ile birlikte savaş ve mülteci gibi değişen toplumsal ihtiyaçlara cevap vermeyle devam etmektedir. Sağlık sistemlerini kuvvetlendirmek, iyileştirme ve dayanıklılıklarını arttırmak için kişisel dayanıklılığın geliştirilmesini de kapsar” diye konuştu.
TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK
Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Haşmet Sarıcı ise hastanedeki genel yaklaşımın birliktelik olduğunu ifade ederek, “Bu konuda ‘biz, burada beraber bir iş yaparsak, burası belirli bir seviyeye gelecek’ diye düşünüyoruz ve bu yönde hareket ediyoruz. Sayın Rektörümüzün de bize verdiği direktifler de hep bu doğrultuda olmuştur” dedi.  Hiçbir mesleğin, bir diğer meslek üzerinde üstünlüğü olmadığını ifade eden Sarıcı “Her meslek kutsaldır. Bu şuurla, bu bilinçle bir iş yapılırsa insanlar inanıyorum ki, hem ülkemiz, hem hastanemiz çok daha iyi noktalara gelecek diye düşünüyorum. Birbirimize saygı ve sevgi içinde ve herkes kendi işini doğru bir şekilde, adaletli davranarak devam ettirdiği sürece hiçbir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Tüm hemşirelerimizin, hemşirelik haftasını kutluyorum” dedi.
AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve AKÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Âdem Aslan dört yıl önce Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü görevini devraldığında Prof. Dr. Mustafa Solak’ın direktifleriyle hemşirelik eğitim sistemini Türkiye’de model olacak şekilde değiştirdiklerini ifade etti. Aslan şöyle konuştu:
“İki senedir uyguladığımız eğitim sisteminin meyvelerini alıyoruz. Şu anda Hastane, Tıp Fakültesi ve Afyon Sağlık Yüksekokulu olarak işbirliği ile çalıştığımız için de çok iyi bir uyum içindeyiz. Hemşirelerin sağlık ekibi içindeki rolü 2011 yılında çıkan Hemşirelik Kanunu sayesinde lisans mezunu olmalarıyla belirli bir aşamaya geldi. Artık kendi meslekleri ile ilgili bilimsel bir ortam da oluştu. Bizim yüksekokul olarak bundan sonraki hedefimiz yüksek lisans mezunu hemşire sayısını arttırmaktır. Yaptığımız bir çalışmada da hemşirelerin eğitimi ne kadar artarsa, hastaların bakımı da o kadar iyi olduğunu gördük. Ben Afyon Kocatepe Üniversitesi sağlık kampüsü içindeki bu uyumun da devam etmesini diliyorum.”
Programın son konuşmasını Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı. Prof. Dr. Solak tüm hemşirelerin, Hemşireler Haftası’nı kutlayarak Hemşireler Haftası ile ilgili bilgiler verdi. Solak “Bilindiği üzere modern hemşireliğin kurucusu kabul edilen Florence Nightingale’in doğum günü olan 12 Mayıs tüm dünyada ‘hemşireler günü’ ve bugünü içeren 12-18 Mayıs ise ‘hemşirelik haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu özel gün, hemşirelerin toplum sağlığına verdiği ve verebileceği önemli katkıları herkese anımsatmak için kutlanmakta, Hemşirelik Haftası boyunca ise hemşirelik mesleğinin toplum yararına gelişiminin önündeki engellere toplumun ve ilgililerin dikkati çekilmektedir” dedi. Hemşireliğin özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını yaşatan bir meslek olduğunu kaydeden Solak, “Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakında ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi, saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle, sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)