Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık-Sen‘den Döner Sermaye eylemi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sağlık-Sen‘den Döner Sermaye eylemi

Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube üyeleri, Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak “Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemini” protesto ettiler

Hastane önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan Sağlık-Sen Afyonkarahisar Başkanı Mehmet Ali Çakal, yetkililerin Tıp Bayramı’nı sorunları çözmek yerine kuru laflarla kutladıklarını söyledi.
Çakal, “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı sağlık çalışanlarının en mutlu olması gereken gün. Fakat bu bayram için ancak sözde bir bayram oluyor. Yetkililer sorunlarımızı çözerek sağlık çalışanlarına bayram ettirmek yerine, kuru laflarla bayram kutluyorlar. Sağlık çalışanları için sorunlar yumağı haline gelen performansa dayalı döner sermaye sistemini düzeltilmesi gerekir. Doktorundan, hizmetlisine kadar tüm sağlık çalışanları bu sistemden yakınmaktadır.” dedi.
Yapılan anketlerde sağlık çalışanlarının yüzde 76’sının, Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemini adaletsiz bulduğunu belirten Çakal, “Artık bu sisteme bir neşter vurulması gerekmektedir. Aynı haklara sahip iki çalışan arasında bile ayrımcılık yapan bu sistem adaletsizlikte sınır tanımamaktadır. Ayrıca diğer kamu görevlilerinin aksine sağlık çalışanlarından vergi alınması da başka bir adaletsizliktir. Kamuda hiçbir kurumda ek ödemelerden vergi kesilmezken, sağlık çalışanlarının döner sermayelerinden kesinti yapılmaktadır. Performansa göre döner sermaye veriyoruz sözü aslında döner sermayenizle istediğimiz gibi oynarız.” diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Kocatepe)