Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Zeybek, bir ilke daha imza attı

Başkan Zeybek, bir ilke daha imza attı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek bir ilke daha imza attı. Başkan Zeybek’in ev sahipliğinde Türkiye’de ilk kez çölyaklılara özel oluşan ürünlerden kahvaltı programı düzenlendi

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda insan sağlığını önceleyen projelere imza atan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, çölyak rahatsızlığı olan vatandaşları unutmadı. Çölyak hastaları için glütensiz ürünlerin yer aldığı özel kahvaltı programı yapıldı.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatı ile Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çölyaklı vatandaşların yeterli ve dengeli beslenmelerine yardımcı olmak amacıyla gıda yardımlarına devam ederken, çeşitli organizasyonlarla da bir araya geliyor. Belediye, “Hayat Glütensiz de güzel” sloganı ile gerçekleşen çalışmalar kapsamında glutensiz özel ürünlerden oluşan kahvaltı programında vatandaşlar ve çocukları misafir etti.
ÖZEL OLARAK GLUTENSİZ PASTA HAZIRLATILDI
Tüm vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Zeybek, çölyak rahatsızlığı olan katılımcılarla önce kahvaltı yaptı ardından glütensiz pastayı çocuklarla birlikte kesti.
Programa Başkan Mehmet Zeybek’in yanı sıra Koç Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Şükrü Hatun, Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Mustafa Demirhüyük, Yüntaş A.Ş. Genel Müdürü Arif Birsen, SYDV Müdürü Yaman Şenol, Glutensiz Gıda üretimi yapan İşletme Sahibi Emine Yılmaz ve vatandaşlar katıldı. Programda açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Hatun, Belediye Başkanı Zeybek’e teşekkür ederek yerel yönetimlerin bu konuda gösterdiği hassasiyetin önemine dikkat çekti.
“YALNIZ DEĞİLSİNİZ,
HER DAİM KAPIMIZI ÇALABİLİRSİNİZ”
Çölyak rahatsızlığı olan vatandaşlara destek olmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptığı konuşmada, “Biz kendimizi çölyak rahatsızlığı olan kardeşlerimizden farklı görmedik. Her daim çektikleri sıkıntıları, glütensiz ürünlere olan ulaşım zorluğunu çok iyi biliyoruz. Belediye olarak dertlere derman olmak, bir nebzede olsa destek çıkabilmek amacıyla çocuklarımıza ve ailelerimize gıda kolisi uygulamasını başlattık. Yılda dört kez olmak kaydıyla ihtiyaçlarınızı karşılamak için bu uygulamayı hayat geçirdik. Pandemi sonrasında çocuklarımız için özellikle bir kahvaltı programı sözümüz vardı. Hepinize afiyet olsun diyorum. Çocuklarımızın gönüllerine dokunduysak, yaralara merhem olduysak ne mutlu bize. Yalnız değilsiniz, her zaman yanınızdayız, her daim kapımızı çalabilirsiniz. Kendimizden farklı görmüyoruz, empati yaparak sizlere olan desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi.
“GLUTENSİZ GIDA PAKETİ DESTEĞİ SÜRÜYOR”
Kahvaltı programında çölyaklı ailelere glütensiz gıda kolisi dağıtımı da yapıldı. Başkan Zeybek ve ekibi, içerisinde 20 adet glüten içermeyen ürünlerin yer aldığı 150 adet paketi bizzat teslim etti. Vatandaşlar ise Başkan Zeybek’e desteklerinden ötürü teşekkür ederek hatıra fotoğrafları çektirdi. Başkan Zeybek himayesinde binden fazla çölyaklı vatandaşa gıda kolileri bu sayede 5. kez ulaştırılmış oldu. Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, belirli periyotlarla glutensiz ürün desteğini sürdüren ekiplerin, şehirdeki tüm çölyak hastalarına ulaşmaya devam edeceği bildirildi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi