Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenbabaoğlu, Psikolojik Danışmanları Günü’nü kutladı

Şenbabaoğlu, Psikolojik Danışmanları Günü’nü kutladı

Türk Psikolojik Danışman ve Rehberlik Derneği Afyonkarahisar İl Başkanı Pedagog Dr. Emrah Şenbabaoğlu, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü’nü kutladı

 

Türk Psikolojik Danışman ve Rehberlik Derneği Afyonkarahisar İl Başkanı Pedagog Dr. Emrah Şenbabaoğlu, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Emrah Şenbabaoğlu, Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanlar arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak, Psikolojik Danışma ve Rehberlik biliminin ve mesleğinin Türkiye’de gelişmesini sağlamanın amaçlandığını belirtti. Şenbabaoğlu, “Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında çalışanların, sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişmelerine yardım etmek, mesleğin üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 3 Temmuz 1989 tarihinde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR Der) kuruldu.
Psikolojik Danışmanların mesleki çatı örgütü olan derneğimiz 78 il, 250 ilçe teşkilatı, asıl ve fahri 23 bin üyesi, PDR Lisans programı bulunan 91 üniversitede Psikolojik Danışman Öğrenci Konseyi (PDOK) bünyesinde 750 üniversite ve sınıf temsilcisi ile faaliyetlerine devam etmektedir.
Mesleğimizin ulusal düzeyde tanıtımı, hizmetin verildiği kurum ve kuruluşlar ile hizmet alanlara yönelik meslek farkındalığının sağlanması, eğitim, sağlık, insan kaynakları başta olmak üzere birçok hizmet kolunda çalışma yapan meslektaşlarımızın meslek bilincini arttırmak, mesleki motivasyonlarını sürekli kılmak ve mesleğimizin ülkemiz ve insanlarımız için önemine dikkat çekmek amacıyla Psikolojik Danışman meslek grubunun çatı meslek örgütü Türk PDR Derneği’nin ilk genel kurul tarihi olan 30 Eylül 1989 gününe atfen 2020 yılından itibaren her yıl 30 Eylül günü, Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü olarak tüm yurtta kutlanmaktadır. Afyonkarahisar’da bu yıl ilk defa dernek olarak günümüz kutlama programı yapacağız. Dernek asil üyelerini ve fahri üyelerini programımıza davet ediyor ve yeni üyelerimizi, meslektaşlarımızı, akademisyen ve pdr öğrencilerini programımıza bekliyoruz. Bu anlamda tüm meslektaşlarımızın 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi