Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkçılara 14 Mart kahvaltısı – Kocatepe Gazetesi

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen
Sağlıkçılara 14 Mart kahvaltısı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nca 14 Mart Tıp Bayramı akabinde düzenledikleri İl Divan Toplantısı öncesi sendika üyesi sağlık çalışanlarına Garden Kale Otel de kahvaltı verildi.
“DÖNER SERMAYE
ADALETSİZLİĞİ
MOTİVASYONU ETKİLİYOR”
Toplantının açılış konuşmasını Sağlık-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız yaptı. İl Divan Toplantısını 14 Mart Tıp Bayramı akabinde düzenlediklerini belirten Hız, “14 Mart Tıp Bayramı, Türkiye de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul ediliyor. Yaptıkları görev itibariyle kutsal bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarımız yeni bir 14 Mart Tıp Bayramına çözüm bekleyen sorunlarıyla girmektedirler. Yeni Türkiye de sağlıkta dönüşümün mimarları olan sağlık çalışanları, var olan sorunların çözümüne yönelik adımlar atılmasını beklemekte ve 14 Mart’ı gerçek bir bayram havasında yaşamayı arzu etmektedirler. Öncelikle döner sermaye sisteminde yaşanan adaletsizlik sağlık çalışanlarının iş motivasyonunu olumsuz etkilemekte ve çalışanlarımız arasında huzursuzluğa sebep olmaktadır” dedi.
ZEYBEK’E AÇIK DESTEK
Abdülkadir Hız, döner sermayede yaşanan adaletsizliğin giderilmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği 3600 ek göstergesinin bir an önce çıkarılmasının Sağlık-Sen’in gündeminde olduğunu söyledi. Hız, “Son yıllarda sağlık sisteminde yapılan ve yapılmaya çalışılan değişiklikler ve sağlık hizmetinin kalitesini artırmaya yönelik tüm çalışmalar, maalesef sağlık çalışanlarımız için aksi yönde gelişmektedir. Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat esasına göre fedakârca görev yapmaktadırlar. Çalışanlarımızın uzun yıllardır çözüm beklediği fiili hizmet süresi zammını bütün unvanları kapsayacak şekilde çözüme kavuşturulmalıdır. Unutulmamalıdır ki sağlık hizmeti ekip işidir. Bu vesile ile 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Zeybek’in, Memur-Sen’imizi, sivil toplum örgütü bilincini en az bizler kadar iyi bilen ve İl Başkanlığı yaptığı dönemde sivil toplum kuruluşlarına her türlü desteği verdiğini belirtmek isterim. Her zaman  yanımızda olan Mehmet Zeybek’e adaylığının hayırlı olmasını ve 1 Nisan sabahı Belediye Başkanı olarak Afyonumuz da güzel hizmetlere imza atmasını diliyorum. Sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.
“MEMUR-SEN TÜM HAKSIZLIKLARA KARŞI”
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan programda yaptığı konuşmada, Yeni Zellanda’da Müslüman katliamını kınadı. Allah’ın tüm Müslümanlara bir ve beraber olmayı nasip etmesini dileyen Baykan, “Kuzey Irak’ta ki son şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Fedakâr, vefakâr, darbelere meydan okuyan, yasakları tarihin çöp sepetine gönderen, vesayete boyun eğmeyen kahramanları sağlık ve sosyal hizmet çalışanları ile birarada olmaktan mutluyum. Memur-Sen üyelerinin her türlü haklarının gereğini yerine getirmek, ülkemizde ki ve dünyada ki tüm haksızlıklara karşı gelmek için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Bir iyi niyet bir erdemliler hareketidir” şeklinde konuştu.
“BEKA SORUNU BARİZ”
AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, 31 Mart yerel seçimlerinin gerçek anlamda zor bir seçim olduğunu dile getirdi. Beka sorununa temas eden Zeybek şunları söyledi: “Bilindiği üzere beka meselemiz var. Her ne kadar bazılarınca bu anlaşılmak istenmese de işin açıkçası bunlarda bal gibi biliyorlar. Bunu ülkenin yetiştirdiği sosyal demokratlarda hatta tescilli Vatan Partisi Genel Başkanı da bunu itiraf ediyorsa varın artık ne düşünmemiz gerektiğinin farkına varılmalıdır. CHP, İYİ Parti, HDP yani PKK ile el ele vermiş durumdalar. Artık bunun üstünü örtmek mümkün değil. Açık açık birlikte seçime giriyorlar. PKK, CHP, HDP bu milletten en küçük onay dahi alamayacaktır. Mehmetçiğe kurşun sıkanlarla Belediyelerle ittifak olmaz. Hiçbir şekilde hükümet olma ihtimalleri yoktur. Türk Milleti bunlara itibar ve ihtimal etmeyecektir.”
“İNŞALLAH HİZMETLERİ ZEYBEK’LE YÜRÜTECEĞİZ”
Programın son konuşmasını AK Parti Milletvekili Ali Özkaya yaptı. Yerel seçim sürecinin devam ettiğini ifade eden Özkaya şöyle konuştu:
“1994 yılında ki yerel seçim sürecinden itibaren Türkiye için çok önemli gelişimler ve değişimler yaşandı. 1994 yılında başlayan Belediyecilik hareketi, yeteneği, kabiliyeti arkasından iktidarı Türkiye de ve dünya da sözü dinlenir bir liderin doğmasına vesile oldu. İnşallah 31 Mart seçimlerinden sonra da bu büyük hareketin kurucu liderinin kudretli temsilcisini Mehmet Zeybek ağabeyimizi Afyonkarahisar’da Belediye Başkanı seçilerek hizmetleri hep beraber yürütme arzusundayız.” Kahvaltı programına; AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Fırat, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, AK Parti İl Genel Meclisi Üye Adayı Ferda Ertürk, sendika üyeleri aileleriyle birlikte katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın Haberi