Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı Ramazan kişilerin kendi elinde

Bu haberin fotoğrafı yok
Sağlıklı Ramazan kişilerin kendi elinde

Ramazan ayını, yeterli ve dengeli beslenerek, doğru besin tercihleri yaparak, sağlıklı bir şekilde geçirmenin kişilerin elinde olduğunu vurgulayan Özel Kırmızı Park Hastanesi Diyetisyen Ayşe Peker, Ramazanda yemekleri pişirme yöntemi olarak kızartmalar yerine, soteleme, fırında pişirme, haşlama ya da fırında pişirme gibi yöntemlerin tercihini önerdi

Özel Kırmızı Park Hastanesi Diyetisyen Ayşe Peker, Ramazan ayının son yıllarda yaz günlerine denk gelmesi ile yaklaşık 16 saat gibi uzun süreli bir açlık ve susuzlukla karşı karşıya kalındığını belirtti. Diyetisyen Peker, bu durumun, vücutta kıtlık sinyalleri oluşturup yaklaşık Ramazan ayının 2 . haftasından sonra bazal metabolizma hızı oldukça yavaşlayacağına işaret etti.
SÜT TOKLUK HİSSİ OLUŞTURUR
Diyetisyen Ayşe Peker, oruç tutarken yeme içme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, kabızlık, halsizlik, hazımsızlık gibi birtakım sıkıntıların da gelişebileceğine değindi. Ramazan ayını, yeterli ve dengeli beslenerek, doğru besin tercihleri yaparak, sağlıklı bir şekilde geçirmenin kişilerin elinde olduğuna dikkat çeken Peker; “Günlük hayatta, günün en önemli öğünü dediğimiz kahvaltının yerini Ramazan ayında sahur almaktadır. Sahur yapmak sünnet olduğu gibi sağlık açısından da oldukça önemlidir. Sahur yaparken, bizi uzun süre tok tutacak ve susama hissini azaltacak yiyecek ve içecekler tercih etmeliyiz. Proteinden zengin yiyecekler ve posalı yiyecekler uzun süre tokluk hissi oluşturmaktadırlar. Mesela, sahurda tüketilecek 1 bardak süt, hem ortalama 4 saat gibi bir tokluk hissi oluşturmaya yardımcıdır, hem sıvı ihtiyacımızı karşılar, hem de günlük gereksinmemiz olan mineral ve vitamin ihtiyacımızı kısmen karşılayacaktır. Bunun yanı sıra, yumurta, peynir gibi proteinden zengin diğer yiyecekler de uzun süre tokluk hissi oluştururlar.” dedi. (Kocatepe)