Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlıklı yaşamla obeziteden korunmak mümkün”

İl Sağlık Müdürü Uzman

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, obeziteden korunmak için herkesi sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmeye, bilgi ve danışmanlık almak için Sağlıklı Hayat ile Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezlerine davet etti

 

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, dünya da fazla kiloluluğun ve obezitenin görülme sıklığının giderek arttığını belirtti.
1975 yılından itibaren obezitenin üç kat arttığını belirten Dr. Korkmaz, “2016 yılında 18 yaş ve üzeri 650 milyon yetişkin obezdir. Yine 2016 yılında beş yaş altı çocukların 41 milyonu fazla kiloludur. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017 sonuçlarına göre 15 yaş ve üzeri bireylerde obezite yüzde 31,5; Dünya Sağlık Örgütü (WHO) işbirliğinde yürütülen Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık 2016 Araştırması sonuçlarına göre de ilkokul ikinci sınıf çocuklarda obezite yüzde 9,9; ortaokulda şişmanlık yüzde 10.5; liselerde şişmanlık yüzde 5.6 olarak bulunmuştur. Dünya Sağlık Örgütü tarafından en riskli 10 hastalıktan biri olarak kabul edilen obezite ile mücadele etmek ve farkındalık oluşturmak için 4 Mart Dünya Obezite Günü olarak belirlenmiştir. 4 Mart Dünya Obezite Günü vesilesi ile obeziteden korunmak için herkesi sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmeye, bilgi ve danışmanlık almak için Sağlıklı Hayat Merkezlerimize, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezlerimize davet ediyorum.” dedi.